Fenomenale helft Adeyemi bij enorme zege, Haaland op meer CL-goals dan duels

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond een monsteroverwinning geboekt op Celtic. Dankzij een briljante Karim Adeyemi stond het halverwege al met 5-1 voor tegen Celtic. Manchester City liet de doelpuntenteller ook flink oplopen in Slowakije.

Borussia Dortmund
7 - 1
Celtic
Celtic

Adeyemi nam Borussia Dortmund op ongekende wijze bij de hand in de eerste helft tegen Celtic. Beide ploegen hadden in de eerste speelronde royaal gewonnen (Dortmund met 0-3 van Club Brugge en Celtic met 5-1 van Slovan Bratislava), desondanks was het krachtverschil immens. Emre Can had vanaf elf meter de score al vroeg geopend en daarna was het Adeyemi-tijd.

De aanvaller scoorde in ruim een half uur drie keer, waarvan vooral de tweede goal van grote schoonheid was, en kreeg een strafschop mee, die benut werd door Serhou Guirassy. En dat terwijl Celtic in Schotland in zes duels nog geen enkele tegengoal hoefde te slikken.

De tweede helft ging het een stuk minder Adeyemi, want kort na de pauze moest hij zich met een blessure laten vervangen. Daarmee ging de voet ook enigszins van het gaspedaal bij de thuisclub, waardoor de grootste zege ooit in het miljardenbal (met acht goals verschil) niet in gevaar kwam na de pauze. Na goed doorgaan van Nico Schlotterbeck maakte Guirassy nog wel zijn tweede van de avond, maar een tweede hattrick kwam er niet. Lukas Nmecha maakte met een harde knal nog wel de zevende goal namens BVB

Slovan Bratislava
0 - 4
Manchester City

Na de 5-1 nederlaag tegen Celtic in de eerste speelronde moesten de fans van Slovan Bratislava ook in eigen huis al snel het telraam erbij pakken voor hun ploeg, wederom om de tegentreffers bij te houden. Binnen het half uur had Manchester City namelijk al twee goals gemaakt via Ilkay Gündogan (de eerste sinds zijn comeback bij The Citizens) en Phil Foden (lage schuiver in de verre hoek), hadden Jérémy Doku, Gündogan en Foden met andere pogingen het aluminium geraakt en Erling Haaland vanaf twee meter net naast het doel getikt van de Slowaken.

De Noorse goalgetter opende in de tweede helft alsnog zijn rekening in deze Champions League-campagne: Haaland werd in de diepte gespeeld, omspeelde de uitkomende keeper simpel en schoot binnen. Daardoor heeft de aanvaller meer doelpunten (42) dan wedstrijden (41) in de Champions League op zijn naam staan. De mooiste goal van de avond was echter die van James McAtee, die uit een heerlijke teamaanval voor een passend slotakkoord zorgde en zijn eerste City-goal noteerde.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.