Fenomenale Messi kent droomrentree bij Inter Miami

Lionel Messi heeft Inter Miami in de nacht van zaterdag op zondag aan een zege op Philadelphia Union geholpen. De Argentijnse ster maakte zijn eerste minuten weer voor de Amerikaanse club sinds 2 juni en greep direct de hoofdrol met twee goals en een assist.

Inter Miami
Inter Miami
3 - 1
Philadelphia Union

Door blessureleed stond Messi een behoorlijke periode aan de kant bij Inter Miami. Tegen Philadelphia keerde hij terug met een basisplaats. Ook Jordi Alba, Sergio Busquets en Luis Suárez verschenen aan de aftrap. Nadat Mikael Uhre de bezoekers binnen twee minuten op voorsprong had gezet, was het tijd voor de grote Messi-show.

Na een klein halfuur werd Messi aangespeeld door Suárez en de behendige aanvaller stuurde zijn tegenstander het bos in met een fraaie kapbeweging, waarna hij de 1-1 binnenschoot. Enkele minuten later draaide Messi de achterstand helemaal om door een lage voorzet van Alba binnen te lopen, mede door een ongelukkige rol van de doelman.

Diep in de blessuretijd zorgde Messi er ook nog voor dat Suárez een doelpuntje kon meepikken. Hij legde de bal terug op de rand van het strafschopgebied en de Uruguayaan schoot met scherp: 3-1. Door de zege staat Inter Miami nu bovenaan in de Eastern Conference van de MLS met tien punten voorsprong op Cincinnati.