Fer is zevende Nederlander in historie van Norwich City
De historie van Norwich City telt met de komst van Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer zeven Nederlanders. De twee komen op een andere manier binnen dan de man die de primeur had.
Waar Norwich voor Van Wolfswinkel (foto) en Fer ruim vijftien miljoen euro uittrok, daar begon Dennis van Wijk 31 jaar geleden namelijk op amateurbasis bij The Canaries. Het was de voorbode van een mooi avontuur voor de Amsterdammer, die bij Ajax bleef steken op twee duels in de hoofdmacht.
In zijn vier jaar bij Norwich won Van Wijk onder andere in 1985 de tweede League Cup in de clubhistorie en een jaar later de titel in de Second Division. Daarmee werd de degradatie van een jaar ervoor goedgemaakt.
Na Van Wijk hebben de Nederlanders geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Raymond de Waard maakte in maart 2000 de overstap van Cambuur naar Norwich City. Maar de Rotterdamse aanvaller kwam mede door blessureleed niet verder dan tien duels in Engeland.
Samen met zijn landgenoot Fernando Derveld, die ook in maart 2000 naar Carrow Road kwam, vond hij zijn naam rond de millenniumwisseling terug op de lijst van spelers die van de net aangestelde manager Nigel Worthington naar een andere club mochten uitkijken. De inbreng van Derveld bleef daardoor beperkt tot 22 competitieduels en één treffer.
Jurgen Colin deed meer van zich spreken. De Utrechtse verdediger, die door Norwich City werd weggehaald bij NAC Breda, kwam in twee seizoenen in Engelse dienst tot 58 competitieduels. Zijn verblijf op Carrow Road eindigde in 2007 met een transfer naar Ajax.
Door een gescheurde hamstring kan Maceo Rigters niet terugkijken op een gelukkige periode bij Norwich. Zijn tweede invalbeurt op 29 maart 2008 was ook direct zijn laatste optreden voor The Canaries. De aanvaller keerde terug naar Blackburn Rovers, dat hem had verhuurd.
Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.