Ferguson: 'Inbrengen Macheda was een gok'

De zeventienjarige debutant Federico Macheda bezorgde Manchester United drie punten tegen Aston Villa (3-2). Manager Alex Ferguson vertelde dat hij een risico had genomen met het inbrengen van de jonge Italiaan.

'Het was een gok, maar wij verdienden een overwinning omdat we voor de winst gingen', keek Ferguson terug. 'Wij nemen inderdaad risico's, maar risico's horen bij het voetbal. Wij verdedigden niet goed, maar wij hebben ook altijd de dreiging om zelf een doelpunt te maken.'

Dat bleek wel tijdens de laatste tien minuten tegen Aston Villa. Man United boog een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. In de laatste minuut draaide Macheda in het strafschopgebied weg bij zijn tegenstander en krulde de bal prachtig in de lange hoek.

'Ik draaide, schoot en rende naar mijn familie', vertelde Macheda over zijn doelpunt. 'Ik heb gedroomd van een dag als deze. Ik was verrast dat ik een kans kreeg. Nu wil ik op deze manier doorgaan.'

Ferguson was blij voor de jonge Italiaan. 'Ik heb hem gezegd dat hij het goed heeft gedaan. Het is nu belangrijk dat hij met beide benen op de grond blijft staan. Hij zal de komende dagen goed moeten omgaan met alle publiciteit die op hem af komt.'