Ferguson weerhoudt Blanc van pensioen

Hij stopt toch niet: Laurent Blanc speelt ook het komende seizoen bij Manchester United. De 36-jarige Fransman bereikte een akkoord met de club uit Manchester om nog een jaar te spelen voor the Mancunians.

Ferguson weerhoudt Blanc van pensioen

Eind januari 2002 kondigde Blanc nog aan dat hij na het afgelopen seizoen een punt achter zijn loopbaan zou zetten. De 97-voudig international wilde voorkomen dat hij het plezier in het voetballen verloor. Op die beslissing komt hij echter terug, na herhaald aandringen van manager Alex Ferguson.

'Ik ben erg gelukkig', vertelt Blanc op de website van Manchester United. 'Ik kan niet wachten totdat het nieuwe seizoen begint.'

Alex Ferguson had zijn Franse verdediger al enkele malen eerder gevraagd of hij zijn aangekondigde pensioen wilde uitstellen. De Schotse manager liet na afgelopen seizoen onder anderen Ronny Johnsen en Ronnie Wallwork vertrekken, terwijl naast Blanc ook Denis Irwin zijn afscheid had aangekondigd.

Bovendien wil het niet vlotten met het zoeken naar geschikte vervangers. Geruchten genoeg, maar geen van de veelgenoemde namen (Roberto Ayala, Alessandro Nesta, Lilian Thuram, Rio Ferdinand en Roberto Carlos) is tot nu toe bereid gevonden de overstap naar Old Trafford te maken.

In augustus 2001 maakte de centrale verdediger de overstap van Internazionale naar Manchester United, waar le Président de plek in nam van de aan Lazio Roma verkochte Jaap Stam. Na een moeizaam begin, leek Blanc de tweede seizoenshelft in normale doen te acteren.

Bekijk hier al onze video's