Fernando Torres doet Barcelona de das om

Atlético Madrid heeft stadsgenoot Real een goede dienst bewezen door aan de hand van Fernando Torres Barcelona te verslaan (0-2).

Bijna negentig minuten had Barcelona de tijd een achterstand weg te werken. Fernando Torres had namelijk na iets meer dan een halve minuut Atlético Madrid in Camp Nou op voorsprong gezet. Barcelona kwam de schok niet te boven.

Want wat de ploeg van Frank Rijkaard ook deed, een nederlaag viel de Catalaanse formatie ten deel. Ronaldinho had de beste kans, maar hij schoot de omstreden penalty naast het doel van Atlético. En ook de aanwinst Maxi López, die een kwartier voor het einde zijn opwachting maakte, kon Barcelona niet vlot trekken.

Het laatste restje hoop verdween in de blessuretijd, toen wederom Fernando Torres de rol van beul speelde. De aanvaller benutte een omstreden strafschop, die hem ten deel was gevallen na een overtreding van Barcelona-keeper Victor Valdés. Real Madrid, dat zaterdag Espanyol geen kans gaf, is Barcelona tot op vier punten genaderd.