Feyenoord bibberend naar zege op Roda JC

Feyenoord had aanvankelijk weinig te duchten van de Roda JC-aanval. Pas na een Rotterdamse voorsprong gooiden Limburgers de schroom van zich af. Het offensief leverde kansen op, maar bleek te laat ingezet om Feyenoord een punt afhandig te maken (0-2).

Feyenoord bibberend naar zege op Roda JC

Roda JC had een gedegen antwoord op het aanvalsspel van Feyenoord, dat het in de eerste helft vooral moest hebben van individuele acties. Pas kort voor rust zorgden de Rotterdamse vleugels voor gevaar voor het Limburgse doel. Bart Goor liet twee keer koppend de kansen liggen.

Roda JC had verdedigend de zaakjes op orde, aanvallend kon de naam van het frivole aanvalsspel niet worden waargemaakt. Aroune Koné lag aan banden, al stond de Roda-aanvaller aan de basis van de beste kans in de eerste 45 minuten. De Ivoriaan zette Gregoor van Dijk vrij, wiens voorzet door Cristiano naast werd gekopt.

Met een sterke Salomon Kalou als inspiratiebron maakte Feyenoord zich bij het begin van de tweede helft sterk voor een treffer. De Ivoriaanse aanvaller had de 0-1 op zijn voet, maar Castelen plukte de bal van zijn voet. De Oranje-vleugelspits zag kans de bal naast het lege doel te schieten.

Castelen maakte een kwartier na zijn misser goed. Geduldig wachtte de international tot Kuijt zijn loopactie had ingezet. Het passje was goed, de afronding van Kuijt eveneens; 0-1.

De voorsprong van Feyenoord was voor Roda JC het sein de druk op de Rotterdamse defensie op te voeren. Het offensief leverde de Limburgers een aantal kansen op. Kevin Van Dessel raakte de paal, de kopbal van Ivan Vicelich werd van de lijn gekopt en Sergio mikte net naast. En daarmee verzuimde Roda JC zichzelf een terechte beloning te geven en Feyenoord puntverlies te bezorgen.

In blessuretijd maakte Kalou voor Feyenoord, dat in de persoon van Shinji Ono twee grote kansen onbenut had gelaten, aan alle onzekerheid een einde. De aanvaller profiteerde van de ruimte die een op de gelijkmaker jagend Roda JC liet; 0-2.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's