Feyenoord blijft in de race voor hoofdprijs

Fraai was het opnieuw niet, maar verdiend was de overwinning van Feyenoord op Vitesse wel. Het Amstel Cup-duel dat alleen de laatste twintig minuten levendig was, kende in een lange solo van Anthony Lurling het hoogtepunt, dat ook beslissend bleek (1-0).

Lurling kreeg in de 37ste minuut de bal aan de zijlijn net iets over de middenlijn. De Rotterdamse rechtsbuiten passeerde één man, twee man en besloot zijn avontuur maar door te zetten. Omdat ook de overige drie Vitesse-spelers die hij tegenkwam maar halfslachtig ingrepen, ging Lurling all the way en schoot hij de 1-0 voorbij Jimmy van Fessem.

Pas ver in de tweede helft, toen Vitesse-coach Edward Sturing een aantal verse aanvallers bracht, leefde het verder lauwe duel wat op. Feyenoord leek aan te sturen op een tweede doelpunt en kreeg wat kansen. Maar vooral Dirk Kuijt schoot te onnauwkeurig.

Het duurde tot een kwartier voor tijd totdat Vitesse de achilleshiel bij Feyenoord vond. De ingevallen buitenspelers Raymond Fafiani en Eldridge Rojer speelden hun tegenstanders wel een aantal keer uit, waarna Jhonny van Beukering en diezelfde Fafiani en Rojer goede mogelijkheden kregen, maar stuitten op Patrick Lodewijks.

De door voorzitter Jorien van den Herik zo bekritiseerde coach Bert van Marwijk blijft dankzij de plaatsing voor de kwartfinale van de Amstel Cup in de race om een hoofdprijs. Qua resultaat slaagden Van Marwijk en zijn mannen voor het tussentijdse examen, qua spel opnieuw met hoogstens een zes min.