Feyenoord breekt contract Beelen open: 'Dit is een mooi gebaar'

Reacties

Feyenoord heeft het contract van Thomas Beelen opengebroken. Zijn contract liep aanvankelijk tot medio 2027, maar zijn verbintenis is nu met een jaar verlengd.

Feyenoord breekt contract Beelen open: 'Dit is een mooi gebaar'
© Pro Shots

Beelen werd vorige zomer voor een kleine drie miljoen euro overgenomen van PEC Zwolle. Hij kwam afgelopen seizoen tot 26 optredens in het eerste elftal van Feyenoord, waarvan twintig in de Eredivisie. Vooral in de laatste maanden van het seizoen had Beelen regelmatig een basisplaats.

Feyenoord kondigde de contractverlenging aan via een video op sociale media. Daarin was de verdediger te zien in een hotelkamer met een tas voor zich. 'Ik ga op vakantie en ik neem mee', zei de verdediger. Om vervolgens een tandenborstel, een spel kaarten, zijn voetbalschoenen en een shirt uit zijn tas te halen met daarop de tekst: 'Beelen 2028'.

'Vanuit Feyenoord is het een mooi gebaar om met me te willen verlengen, dus dat voelt sowieso goedโ€™, aldus Beelen via de clubwebsite. 'Ik zit hier ook op mijn plek. Afgelopen half jaar heb ik al veel gespeeld, de nodige mooie momenten meegemaakt en de beker gewonnen. Komend seizoen gaan we weer de Champions League in en willen we daarnaast ook meedoen om de prijzen. Naar die uitdaging kijk ik ontzettend uit.'

De 23-jarige verdediger speelde in de jeugdopleiding van VV Hierden, FC Twente, VVOG en PEC Zwolle. Namens laatstgenoemde club brak hij door in het profvoetbal.

Spelersprofiel

T. Beelen


Geboortedatum:
11 juni 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Harderwijk
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.