Ueda en Timber wijzen Feyenoord de weg naar broodnodige zege

Reacties

Feyenoord heeft de Champions League-kater zondagmiddag weggespoeld met een broodnodige overwinning op tegen NAC Breda. Zonder te overtuigen boekten de Rotterdammers de eerste zege in de Eredivisie sinds 18 augustus, toen PEC Zwolle geen partij was (1-5). Ayase Ueda was als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Santiago Gimenez belangrijk met zijn eerste goal van het seizoen.

Ueda en Timber wijzen Feyenoord de weg naar broodnodige zege
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Feyenoord was er na de dreun in de Champions League tegen Bayer Leverkusen alles aan gelegen een goede indruk te maken in De Kuip, maar ook tegen NAC was het spel van de ploeg van Brian Priske niet denderend. Ibrahim Osman startte voor het eerst in de basis om met zijn snelheid en individuele kwaliteiten het verschil te maken, maar de Ghanees kon Yankuba Minteh niet doen vergeten en werd in de rust afgelost door Anis Hadj Moussa.

Ook het middenveld oogde, zonder de gepasseerde Ramiz Zerrouki en met Antoni Milambo en aanwinst In-Beom Hwang aan de zijde van Quinten Timber, onwennig. Zo had doelman Daniel Belica aanvankelijk weinig te doen in De Kuip. De Poolse doelman redde in de openingsfase vrij eenvoudig op een schot van Gijs Smal en vestigde verder vooral de aandacht op zich door al in de eerste helft regelmatig tijd te rekken bij het nemen van doeltrappen.

In de 25ste minuut ging het bij een van die doeltrappen pijnlijk mis voor Gimenez. De Mexicaanse spits greep naar zijn hamstring na het trekken van een sprintje en moest per brancard van het veld worden gedragen. Ueda kwam in de ploeg en uitgerekend de Japanse spits opende vijf minuten na zijn entree de score door uit een voorzet van Gijs Smal hard raak te koppen. Het was zijn eerste goal van het seizoen en zijn zesde in totaal voor Feyenoord.

De fraaie kopbal waarmee Ayase Ueda de score opende in De Kuip.
© Pro Shots
De fraaie kopbal waarmee Ayase Ueda de score opende in De Kuip.

Feyenoord was vlak voor rust al dicht bij de tweede treffer, toen Hwang met een fraai schot van afstand op zoek ging naar zijn eerste goal. Vlak na rust toonde Ueda zijn klasse door met Jan Van den Bergh in zijn rug knap weg te draaien en rakelings voorlangs te schieten. En Igor Paixão stuitte op de vuisten van Bielica na een sterke actie van Timber. Zo bleef nieuw puntenverlies op de loer liggen, hoewel NAC nauwelijks iets klaar speelde in De Kuip.

Na de zege op Ajax van eerder dit seizoen zat een nieuwe stunt voor NAC er dit keer geen moment in. Feyenoord ging met Luka Ivanusec en Givairo Read als verse krachten niet opeens veel beter spelen, maar kreeg na hands van Leo Greiml wel de uitgelezen kans om de voorsprong uit te breiden naar een veilige marge van twee goals. Timber ontfermde zich als aanvoerder over de strafschop (en dus niet Ueda) en benutte die overtuigend: 2-0.

Met de van Juventus gehuurde Facundo González in de slotfase als vervanger van Thomas Beelen kwam Feyenoord daarna niet meer in de problemen en boekte het de tweede competitiezege van het seizoen. De druk op Priske neemt daarmee iets af, al was het opnieuw niet sprankelend wat Feyenoord onder leiding van de Deense coach liet zien. Ook zullen er zorgen zijn over de blessure van Gimenez. NEC is nu de volgende opponent, NAC moet volgende week naar Twente.

Feyenoord Nederland

NAC Breda Nederland

NAC Breda Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AZ
6
5
1
0
16-2
+14
16
2
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
3
FC Utrecht
5
4
1
0
9-5
+4
13
4
FC Twente
6
3
2
1
12-5
+7
11
5
Feyenoord
5
2
3
0
11-5
+6
9
6
FC Groningen
6
2
3
1
10-7
+3
9
* Actueel tot en met 22 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.