Feyenoord-kassa rinkelt na zege op Shakhtar, ook AZ krijgt een bonus

Reacties

De klinkende zege op Shakhtar Donetsk levert Feyenoord 1,8 miljoen euro op. In het restant van de Europa League kan de kassa van de Rotterdammers nog behoorlijk rinkelen. Ook AZ verdient een aardig zakcentje door het bereiken van de kwartfinale in de Conference League.

Feyenoord-kassa rinkelt na zege op Shakhtar, ook AZ krijgt een bonus
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
7 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Bij de heenwedstrijd in Warschau hield Shakhtar de ploeg van Arne Slot nog op een 1-1 gelijkspel, maar bij de return in De Kuip was Feyenoord duidelijk een maatje te groot voor de Oekraïners (7-1). Feyenoord kwalificeerde zich zo op zeer overtuigende wijze voor de kwartfinales, wat dus een bonus van 1,8 miljoen euro oplevert.

In het restant van het toernooi is er nog behoorlijk wat te verdienen voor Feyenoord. Plaatsing voor de halve finales levert 2,8 miljoen euro op. Bereiken de Rotterdammers de finale, dan wordt het pas echt interessant. Deelname aan de eindstrijd betekent sowieso een bonus van 4,6 miljoen. Winst van Europa League levert dan nog eens vier miljoen op. In totaal is er dus nog 11,4 miljoen euro te verdienen voor Feyenoord.

AZ
AZ
2 - 1
Lazio
Lazio

AZ bereikte ten koste van Lazio de kwartfinale van de Conference League en verdiende zo een bonus van een miljoen euro. De Alkmaarders kunnen nog maximaal zeven miljoen verdienen in het toernooi. Op het bereiken van de halve finale staat namelijk een bonus van twee miljoen, terwijl de winnaar van de Conference League vijf miljoen ontvangt. De verliezend finalist moet het doen met drie miljoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.