Feyenoord koploper na zege bij lastig Vitesse

Feyenoord is opnieuw koploper in de Eredivisie. De Rotterdammers rekenden in Arnhem af met het geslepen acterende Vitesse: 0-1.

Feyenoord koploper na zege bij lastig Vitesse

Nick Hofs zorgde voor de beslissing. In de 55ste minuut zetten André Bahia en Roy Makaay hem met een steekpass voor doelman Piet Velthuizen. De kleine Arnhemmer aarzelde niet en passeerde de keeper heel beslist.

De treffer van Hofs bleek voldoende voor de drie punten. Die kwamen Feyenoord ook toe. Vitesse beperkte zich tot een behoudende tactiek: de bezoekers kregen de bal en zo heel af en toe waagde de thuisploeg via een snelle uitbraak het doel van Henk Timmer te zoeken. Op zijn beurt moest Feyenoord de gaten zien te vinden in de stugge defensie van Vitesse.

Het leverde een lange tijd zouteloos duel op, zonder kansen en zonder hoogtepunten. Tot de goal van Hofs was alleen Makaay een keer in kansrijke positie verschenen. Eenmaal op achterstand probeerde Vitesse de ploeg van coach Bert van Marwijk onder druk te zetten. Het leverde één kans op, maar Mads Junker stuitte op Timmer.

Feyenoord passeert Ajax en bezet met achttien punten uit zeven duels de koppositie in de Eredivisie. Vitesse is zesde met twaalf uit zeven.

Bekijk hier al onze video's