Feyenoord laat Hendriks zeer fraaie transfer maken

Reacties

Feyenoord heeft een akkoord bereikt met VfB Stuttgart over de transfer van Ramon Hendriks. De 22-jarige verdediger verkast per direct naar de nummer twee van het afgelopen Bundesliga-seizoen. Hij heeft een contract getekend tot medio 2028.

Feyenoord laat Hendriks zeer fraaie transfer maken
© Pro Shots

Afgelopen seizoen werd Hendriks door Feyenoord verhuurd aan Vitesse, waarvoor hij 31 Eredivisie-duels speelde, waarvan 29 als basisspeler. Daarin heeft hij de aandacht getrokken van Stuttgart, dat volgend seizoen de Champions League in gaat. Hendriks had nog een contract tot medio 2026 in Rotterdam en levert Feyenoord enkele miljoenen op.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Zes jaar geleden kwam ik als jongen de club binnen, en nu neem ik als volwassen voetballer afscheid van Feyenoord', vertelt Hendriks aan de clubkanalen van Feyenoord. 'Ik ben er trots op dat ik in De Kuip heb mogen spelen. Mijn officiële debuut, het Conference League-avontuur dat ik van het prille begin bij FC Drita tot en met Tirana heb meegemaakt: stuk voor stuk prachtige momenten in mijn carrière.'

'Ramon heeft met zijn prestaties in de Eredivisie onze interesse gewekt', gaf sportief directeur van Stuttgart Fabian Wohlgemuth toe via de clubwebsite. 'Wij geloven dat hij de stap naar de Bundesliga aan kan en we zien veel ontwikkelingspotentieel in hem. Daarom zijn we blij dat hij naar Stuttgart komt.'

Hendriks begon zijn loopbaan bij ASWH en kwam daarna in de jeugdopleiding van FC Dordrecht terecht. In 2021 nam Feyenoord hem over. In totaal kwam Hendriks tot elf optredens in het eerste elftal van de Rotterdammers, door wie hij ook werd verhuurd aan NAC Breda en FC Utrecht. Daarnaast was Hendriks jeugdinternational van Nederland.

Spelersprofiel

R. Hendriks


Geboortedatum:
18 juli 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Dordrecht
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
76 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.