Feyenoord loot zwaar: dit zijn de tegenstanders in de Champions League

Reacties

Feyenoord heeft een zware Champions League-loting achter de rug. De Rotterdammers spelen onder meer tegen Manchester City, Bayern München én Bayer Leverkusen.

Feyenoord loot zwaar: dit zijn de tegenstanders in de Champions League

Gezien de nieuwe opzet van de Champions League hebben alle gekwalificeerde clubs nu niet drie, maar acht verschillende tegenstanders in het komende halfjaar. Elke club heeft twee tegenstanders getroffen uit elke pot en dat geldt dus ook voor Feyenoord.

Pot 1
De tegenstanders waar Feyenoord tegen speelt uit Pot 1 zijn Manchester City en Bayern München. De Rotterdammers zijn bekend met The Citizens in de Champions League, want in het seizoen 2017/18 waren zij ook één van de tegenstanders in de groepsfase. Feyenoord speelt het duel uit bij de ploeg van Pep Guardiola. De andere tegenstander is Bayern. Der Rekordmeister komt naar De Kuip, net als in het seizoen 2001/02 het geval was.

Pot 2
Uit Pot 2 treft Feyenoord ook twee clubs: Bayer Leverkusen en Benfica. De Duitse landskampioen komt naar De Kuip, waar het met Oranje-international Jeremie Frimpong zal aantreden. De Stadionclub speelt uit tegen de Portugezen, waar Orkun Kökcü en Vangelis Pavlidis onder contract staan. In de voorbereiding verloor Feyenoord nog met een afgetekende 5-0 van Benfica.

Pot 3 en 4
De overige vier tegenstanders van Feyenoord zijn Lille, Red Bull Salzburg, Girona en Sparta Praag. De Oostenrijkse ploeg, waar Pepijn Lijnders trainer is, komt naar De Kuip. In de voorronde van het miljardenbal schakelden zij FC Twente uit. Ook het duel met de Tsjechen is bijzonder, want Priske was daar tot vorig seizoen de hoofdtrainer.

Alle tegenstanders van Feyenoord op een rij

- Manchester City (uit)
- Bayern München (thuis)
- Benfica (uit)
- Bayer Leverkusen (thuis)
- Lille (uit)
- Red Bull Salzburg (thuis)
- Girona (uit)
- Sparta Praag (thuis)

Schema
De wedstrijden in de Champions League worden in de hoofdfase gespeeld in acht verschillende weken. 17, 18 en 19 september; 1 en 2 oktober; 22 en 23 oktober; 5 en 6 november; 26 en 27 november; 10 en 11 december; 21 en 22 januari; én 29 januari zijn de speeldata. Tegen wie Feyenoord wanneer speelt, wordt in de loop van de week bekend.

Alle deelnemers aan de hoofdfase van de Champions League en Europa League zijn verzekerd van Europese overwintering. Een noviteit is namelijk dat er in januari Europees voetbal zal worden gespeeld, waardoor binnenkort alleen in de maand juli geen wedstrijden in de Champions League hebben plaatsgevonden.

Alles over Feyenoord op VI PRO

Feyenoord staat na twee remises al op vier verliespunten. Ondertussen is het aftellen tot Deadline Day. Volg alles over Feyenoord op VI PRO.

Clubwatcher Martijn Krabbendam sprak met Antoni Milambo.
Een analyse van nieuweling Ibrahim Osman.
Pieter Zwart ziet Feyenoord een type-Wieffer missen.
Iedereen is blij met de aanstaande Bijlow-deal.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.