Feyenoord ontkent bod van vijftig miljoen
Feyenoord heeft in een uitgebreide reactie ontkend een bod van vijftig miljoen euro te hebben geweigerd om de club voorlopig uit de brand te helpen. Dat doet de leiding van de club middels een statement.
VI berichtte vrijdagavond over het meervoudige aanbod van multimiljonair Aat van Herk om Feyenoord een injectie van vijftig miljoen euro te geven. Met als voorwaarde dat een flink deel daarvan in het stadion zou worden gestoken. Bij de Vrienden van Feyenoord circuleert een presentatie, die in handen is van VI, waaruit dit blijkt.
In die presentatie wordt gesteld dat al in mei 2020 Feyenoord het aanbod kreeg voor een injectie van vijftig miljoen euro. Een deel daarvan was bestemd om het stadion, dat in onderpand is gegeven bij de zakenbank Goldman Sachs, weer in eigen handen te krijgen. Een bod dat later in het jaar nog een keer zou zijn gedaan. Feyenoord reageerde vrijdag helaas niet op meerdere verzoeken op een reactie of de club dat bod kende en zo ja waarom daar niet op in was gegaan. De club kwam na publicatie van een deel van de presentatie door VI alsnog met een uitgebreide reactie. Nadat directie en raad van commissarissen vanochtend samen waren gekomen om over de 'totaal nieuwe, gepubliceerde gegevens' te praten.
De club erkent dat er gesprekken zijn geweest, maar zegt de berichtgeving suggestief te vinden en 'geen zin te hebben in een welles-nietes spelletje met DMK'. DMK staat voor De Moderne Kuip. De groepering die voorstander is van een gemoderniseerde Kuip. Het investeringsplan van DMK was volgens Feyenoord weinig concreet. Feyenoord spreekt de informatie dat Koevermans aanwezig is geweest bij een gesprek over dat bod tegen: 'Algemeen directeur Mark Koevermans heeft in elk geval nooit een presentatie gezien of ontvangen met een concept, laat staan concreet plan over een kapitaalinjectie van 50 miljoen in de club inclusief naam en toenaam.'
Feyenoord zegt verder dat het 'natuurlijk fantastisch' zou zijn als een 'echte Rotterdammer of een gedeeld Rotterdams initiatief' vijftig miljoen in de club zou willen steken: 'Onder voor de club echt goede voorwaarden en met primair het belang van Feyenoord voor ogen.'
Lees hieronder het volledige statement van Feyenoord:
Naast dat dit ook niet blijkt uit de gisteren, voor de club totaal nieuwe, gepubliceerde gegevens is dit door Feyenoord ook officieel schriftelijk aangegeven op 11 november 2020 aan DMK als onderdeel van een uitgebreide reactie op een conceptverslag over een ontmoeting van 27 oktober vorig jaar. Feyenoord heeft sindsdien niets meer vernomen. Sterker nog, op het verzoek van de club om in contact te komen met personen die Feyenoord volgens DMK van een fikse kapitaalinjectie zouden willen voorzien - of deze in contact te brengen met investeringsbank Lazard, waarmee Feyenoord samenwerkt in dit proces - is nooit een reactie gekomen.
Hetzelfde geldt voor een nieuw Feyenoord stadion en een mogelijke verbouwing van de Kuip. De mensen achter DMK hebben in februari 2020 aangegeven dat hun renovatie-idee slechts verder uitgewerkt zou worden, indien een nieuw stadion definitief niet door gaat.
Feyenoord heeft op eigen initiatief en conform afspraak met DMK in oktober de stand van zaken rond het nieuwe stadion toegelicht. Mocht het nieuwe stadion uiteindelijk worden gerealiseerd, dan wordt de lening van Goldman Sachs van 17,5 miljoen, waarmee de voorbereidingskosten van Stadion Feijenoord zijn gefinancierd, sowieso afgelost.
Middels een presentatie, die Feyenoord desgevraagd helaas niet mocht houden om gedetailleerder te bestuderen, heeft DMK toen nogmaals haar ideeën getoond. Feyenoord heeft in haar zelfde reactie uitgelegd waarom zij er voor kiest het onderzoek naar nieuwbouw geheel af te maken. Tevens geeft Feyenoord aan verbaasd te zijn over de vele aannames zonder enige cijfermatige onderbouwing, die overigens weer verschillen van de gisteren gepubliceerde kengetallen, die DMK gebruikt voor zaken als o.a. bouwkosten, financiering, business case en spelersbudget.
Helaas duikt dit verhaal nu toch weer op. Net als destijds geldt nog steeds dat het natuurlijk fantastisch zou zijn als een echte Rotterdammer, of een gedeeld Rotterdams initiatief, bereid zou zijn om met een concreet voorstel, onder voor de club echt goede voorwaarden en met dus primair het belang van Feyenoord voor ogen 50 miljoen geheel in de club te steken.
Als deze persoon of groep mensen er is, hopen we dat deze zich snel persoonlijk melden en gaat de clubleiding uiteraard graag met hen in gesprek. In dat kader is door Feyenoord de afgelopen maanden meermalen en door meerdere personen geprobeerd om met de heer Van Herk in gesprek te komen. Tot op heden helaas zonder succes.'
Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.
Login