Feyenoord pas heel laat langs NEC

Dirk Kuijt en Salomon Kalou waren weer eens beslissend voor Feyenoord. De twee aanvallers zorgden ervoor dat de Rotterdammers nipt wonnen van het gevaarlijke NEC, dat in De Kuip lang op weg leek naar een punt in het zwaarbevochten duel.

De start beloofde weinig goeds in De Kuip. Feyenoord had wel een overwicht maar creëerde hoegenaamd niets. NEC leunde vooral achteruit en stichtte niet zoals gepland gevaar in de tegenaanval.

De openingstreffer van Kuijt bracht het gezapige duel tot leven. De topscorer van de Holland Casino Eredivisie kreeg de bal wat gelukkig aangespeeld door Kalou en mikte de bal laag voorbij Dennis Gentenaar.

Gek genoeg bracht de voorsprong Feyenoord weinig goeds. NEC greep steeds vaker het initiatief en deed de thuisploeg nu wel pijn met snelle uitvallen en gevaarlijke schoten.

Edgar Baretto was daarvoor verantwoordelijk. De Paraguayaanse middenvelder zorgde voor de 1-1 en had ook de 1-2 op zijn schoen. Van dertig meter knalde hij de bal eerst ongenadig hard en zuiver in de kruising en twee minuten later mikte hij de bal uit een vrije trap op de lat. Ook na rust bleef het duel op en neer golven. Weer met Feyenoord als meest vooruitgeschoven ploeg en NEC als gevaarlijk counterende tegenstander. De 55ste minuut was typerend. Hossam Ghaly schoot voor de Rotterdammers op de lat waarna Andrzej Niedzielan aan de andere kant van het veld over schoot.

Lange tijd leek de 1-1 tussenstand ook de eindstand te worden. Totdat Romano Denneboom de winnende treffer van Feyenoord inleidde. De invaller speelde als diepste man slordig terug, waarna Kalou in één beweging drie man afschudde en alleen voor Gentenaar koel bleef: 85ste minuut, 2-1.

Dankzij de treffers van K2 blijft Feyenoord de aansluiting houden met nummer drie Ajax, dat één punt meer heeft. NEC blijft met twee punten uit de laatste zes duels net boven de degradatiezone hangen.