Feyenoord presenteert de opvolger van Geertruida

Reacties

Jordan Lotomba mag zich officieel Feyenoorder noemen. De Rotterdammers maken op de officiële website van de club melding van de komst van de 25-jarige rechtsback, die een contract tot medio 2027 heeft getekend. 

Feyenoord presenteert de opvolger van Geertruida
© Pro Shots

De aanvallend ingestelde Lotomba had na dit seizoen een aflopend contract bij OGC Nice, dat onder de nieuwe coach Franck Haise bovendien met drie centrale verdedigers is gaan spelen. Omdat er met Jonathan Clauss een stevige concurrent kwam voor de plek als rechterwingback, was een vertrek voor Lotomba bespreekbaar voor de Fransen.

VI kon zondag al melden dat Feyenoord beet had en op Deadline Day is er witte rook uit De Kuip gekomen. Lotomba kan worden gezien als de opvolger van de naar RB Leipzig vertrokken Lutsharel Geertruida en gaat in Rotterdam de strijd aan met Bart Nieuwkoop en de jeugdige Givairo Read.

'Ik ben erg blij om hier te zijn en heb veel zin om de kleuren van deze mooie club te gaan verdedigen,’ zegt Lotomba op de clubsite. 'Ik ken Feyenoord natuurlijk van de Europa League-wedstrijd in 2019, toen ik met Young Boys in De Kuip speelde. Het publiek ging toen tekeer alsof het een WK-finale was, heel indrukwekkend. Mijn oud-ploeggenoot Calvin Stengs heeft me daarnaast ook veel positieve dingen over de club verteld. Ik kan daarom niet wachten om met Feyenoord te strijden om de prijzen en actief te zijn in de Champions League.'

Lotomba speelde voor zijn periode in Nice in zijn thuisland Zwitserland en diende daar voor Team Vaud, Lausanne-Sport en Young Boys. De afgelopen vier seizoenen speelde hij gemiddeld zo'n dertig wedstrijden namens Nice, maar dit voetbaljaar moest hij in de eerste twee duels dus genoegen nemen met een invalbeurt. Lotomba speelde acht interlands voor Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.