Feyenoord presenteert ronkende jaarcijfers: op één na grootste winst ooit

Reacties

Feyenoord heeft vorig seizoen een nettowinst van 9,5 miljoen euro geboekt, dat heeft de bekerwinnaar woensdagmiddag wereldkundig gemaakt bij het presenteren van het jaarverslag. Dat kwam vooral door een flink verhoogde omzet.

Feyenoord presenteert ronkende jaarcijfers: op één na grootste winst ooit

Die bedroeg over het seizoen 2023/24 in totaal 125,7 miljoen euro, een groei die grotendeels tot stand kwam door de rentree in de Champions League. De transfergelden van Orkun Kökcü, Danilo Pereira da Silva, Javairo Dilrosun en hoofdtrainer Arne Slot (wiens overstap voor 30 juni werd afgerond en dus nog bij het vorige boekjaar hoort) konden mede daardoor 'vrijwel volledig' worden geherinvesteerd, klinkt het uit De Kuip. Onder alle strepen bleef er 9,5 miljoen euro over, het op één na beste resultaat uit de clubgeschiedenis.

Pieter Smorenburg, financieel directeur bij de Rotterdammers, duidt de cijfers. 'De groei die is ingezet in de afgelopen jaren is krachtig voortgezet. De extra inkomsten zijn voor het overgrote deel besteed aan behoud van en verdere versterking van de selectie, de Academy en het vrouwenvoetbal. Ook is er gericht geïnvesteerd in de rest van de organisatie en nieuwe ontwikkelingen, zoals de lancering van Feyenoord ONE, onze eigen streaming dienst. Dit alles is gericht op verdere waardecreatie.'

Feyenoord verwacht ook in het lopende boekjaar zwarte cijfers. De transfers van Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida spelen daar een belangrijke rol in, alsook de hernieuwde deelname aan de Champions League, die dit seizoen bovendien is uitgebreid.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.