Feyenoord richt vizier op loting: AS Roma bij mogelijke tegenstanders

Reacties

Het Champions League-seizoen van Feyenoord zit er met de nederlaag bij Celtic op, maar het Europese avontuur van de Rotterdammers is nog niet voltooid. De ploeg van Arne Slot komt in februari uit in de tussenronde van de Europa League. We schetsen het vervolg.

Feyenoord richt vizier op loting: AS Roma bij mogelijke tegenstanders
© Pro Shots
Celtic
Celtic
2 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord zal worden gekoppeld aan een nummer twee uit een van de Europa League-poules. Na donderdagavond zijn de mogelijke tegenstanders bekend: SC Freiburg, Olympique Marseille, Sparta Praag, Sporting Portugal, Toulouse, Stade Rennes, Qarabag én AS Roma. Het is al zeker dat de landskampioen met een thuiswedstrijd begint aan het tweeluik.

Een weerzien met AS Roma zou pikant zijn. Afgelopen seizoen reikte Feyenoord tot de kwartfinale van de Europa League, waarin de ploeg van José Mourinho nipt te sterk bleek. De club uit Rome won een jaar eerder de Conference League door de Rotterdammers in de finale te verslaan.

De loting voor de Europa League-tussenronde is maandag vanaf 13.00 uur, een uurtje na de Champions League-loting. De wedstrijden zijn op 15 en 22 februari. De winnaars plaatsen zich voor de achtste finales, waarvoor de Europa League-groepswinnaars zich rechtstreeks kwalificeerden. De achtste finales zijn op 7 en 14 maart.

De finale van de Europa League is op 22 mei in het Aviva Stadium in Dublin.

Mogelijke Feyenoord-opponenten:

Nummer twee
A SC Freiburg
B Olympique Marseille
C Sparta Praag
D Sporting CP
E Toulouse
F Stade Rennes
G AS Roma
H Qarabag
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.