Feyenoord sluit jaar af met eenvoudige zege op NAC

Na drie competitienederlagen op rij pakte Feyenoord weer eens drie punten. Diego Biseswar en Leroy Fer bezorgden de Rotterdamse club een 3-1 overwinning op NAC Breda.

Het door blessures geplaagde Feyenoord bleef eenvoudig op de been tegen NAC. Geen enkele defensieve basiskracht was beschikbaar tegen de club uit Breda, maar NAC verzuimde hiervan te profiteren. De Feyenoord-verdediging had een rustige middag, de bezoekers stichtten alleen van afstand wat gevaar en de ploeg van trainer Gertjan Verbeek bleef dan ook makkelijk overeind.

Al in de eerste helft was het duel beslist. Na ruim een half uur spelen opende Biseswar vanaf 35 meter de score. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar was kansloos op de inzet van de twintigjarige aanvaller. Even voor rust verdubbelde Fer de voorsprong. Op rand van buitenspel ontsnapte hij bij Tim Gilissen en kopte een voorzet van Giovanni van Bronckhorst knap achter Ten Rouwelaar.

Ook in de tweede helft kwam Feyenoord niet in de problemen tegen NAC. Met nog een half uur te spelen zorgde opnieuw Fer voor de beslissing. Ten Rouwelaar blunderde bij een schot van de achttienjarige middenvelder, het betekende alweer de vijfde van het seizoen voor Fer. Matthew Amoah bepaalde kort voor tijd de eindstand op 3-1, maar spannend werd het niet meer in De Kuip.

Door de overwinning stijgt Feyenoord naar de elfde plaats in de Eredivisie. Sparta Rotterdam en Heracles Almelo kunnen de Rotterdammers komend weekend nog passeren. NAC blijft vijfde en moet vrezen dat het niet gepasseerd wordt door FC Groningen, NEC en SC Heerenveen.