Feyenoord start met pijnlijke misstap tegen Willem II

Reacties

Feyenoord is in de eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen direct tegen verrassend puntenverlies aangelopen. De Rotterdammers waren in eigen huis heer en meester tegen een afwachtend Willem II, maar kregen de rekening gepresenteerd voor de kansen die het om zeep had geholpen. Een verkeerde inschatting van Timon Wellenreuther resulteerde in de 1-1.

Feyenoord start met pijnlijke misstap tegen Willem II
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
Willem II
Willem II

Feyenoord won vorige week ten koste van PSV de Johan Cruijff Schaal en hoopte zijn supporters zaterdag te kunnen verwennen met een voetbalfeest. Dat werd het echter niet. Willem II is nog niet op volle oorlogssterkte – de promovendus wacht nog op versterkingen – en koos er in De Kuip voor om vol op de verdediging te spelen. Feyenoord kreeg de bal en moest daar maar wat moois mee zien te doen.

© Pro Shots

In de twaalfde minuut lukte dat. Na een mislukte omhaal van Santiago Giménez schoot Antoni Milambo op fraaie wijze de 1-0 tegen de touwen. Voor de jongeling betekende het de tweede wedstrijd op rij waarin hij scoorde: vorige week was Milambo ook al trefzeker tegen PSV.

De vroege voorsprong voor Feyenoord veranderde weinig aan het wedstrijdplan van Willem II. De bezoekers zagen geen reden om meer naar voren te spelen en bleven voor het eigen doel hangen. Feyenoord had constant balbezit, maar wist dat niet om te zetten in veel kansen. Zo werd de eerste helft geen schouwspel om nog lang aan terug te denken.

Richting het einde van de eerste helft kwam Willem II er zowaar een paar keer gevaarlijk uit. Dat resulteerde nog in een goede kans voor Ringo Meerveld, die er na een goede actie net niet in slaagde om de gelijkmaker binnen te schieten. Feyenoord ging zo met een 1-0 voorsprong rusten.

Kans na kans
In de eerste minuut na de onderbreking kreeg Giménez direct een enorme kans op de 2-0. Zijn kapbeweging was goed, maar het schot slecht: van dichtbij ramde de Mexicaan de bal hoog over het doel. Later kreeg Giménez opnieuw een grote kans, maar deze keer stuitte hij op doelman Thomas Didillon-Hödl. Hij heeft de concurrentiestrijd gewonnen van Joshua Smits.

Didillon-Hödl moest constant bij de les blijven, want Feyenoord creëerde in de tweede helft meer kansen dan in het eerste bedrijf. Een bevrijdende tweede treffer viel echter niet. Willem II bleef zo in de wedstrijd en kwam acht minuten voor tijd uit het niets op gelijke hoogte. Wellenreuther kwam ver zijn doel uit om een lange bal van achteruit weg te slaan, maar zat mis. Hij sloeg vol in het gezicht van Kyan Vaesen, die nog wél de bal had geraakt: 1-1.

Gevierd werd het doelpunt in eerste instantie niet. Er waren grote zorgen over Vaesen, die aangeslagen op de grond bleef liggen. Na een korte blessurebehandeling bleek de schade echter mee te vallen en zo kon de Belg gefeliciteerd worden door zijn ploeggenoten.

Feyenoord had inclusief zeven minuten blessuretijd nog een kwartier de tijd om een nieuwe voorsprong te nemen. Daar kwam het vlak voor het einde nog erg dichtbij, toen Ramiz Zerrouki met een verrassende vrije trap de lat raakte. Verder kwam de thuisploeg niet en dus vierde Willem II een geslaagde rentree in de Eredivisie.

Feyenoord Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

{"title":"Lekker Man: Cody Gakpo, 1 of meer schoten op doel!","titleMobile":"Lekker Man: Cody Gakpo, 1 of meer schoten op doel!","odd":"2.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5b87029a-5fd8-4f57-94c4-1d2d74b68563","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Bekijk de speciale Lekker Man-weddenschap van TOTO voor de kraker Nederland - Duitsland.","textMobile":"Bekijk de speciale Lekker Man-weddenschap van TOTO voor de kraker Nederland - Duitsland."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.