Historische afgang in De Kuip: Feyenoord stevent af op record tegen Ajax

Feyenoord is hard op weg om een record in de Klassieker neer te zetten. De Rotterdammers blazen in de eigen Kuip Ajax helemaal omver, circa twintig minuten voor tijd werd een historische zesde goal gemaakt.

Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Tweemaal eerder won Feyenoord met vijf doelpunten verschil van Ajax, maar op deze zondag werd het verschil met nog ruim twintig minuten te gaan naar zes doelpunten getild. Igor Paixão nam de 6-0 op zich, hij had in de 34ste minuut ook al de score geopend. Tussendoor scoorden Yankuba Minteh (tweemaal), Dávid Hancko en Quinten Timber.

In 1960 (1-6) en 1964 (9-4) won Feyenoord met vijf doelpunten verschil, die wedstrijd met dertien doelpunten is nog altijd de grootste Eredivisie-nederlaag ooit van Ajax. Op dat gebied kan Feyenoord het dolende Ajax opnieuw gigantisch veel pijn doen met een diepterecord.

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat een Klassieker met zes doelpunten verschil wordt afgesloten. Ajax won in 1983 met 8-2 van Feyenoord en in 1975 en 1999 met 6-0.