Feyenoord vecht zich na roerige weken naar eerste winst in Champions League

Feyenoord heeft woensdagavond via een knotsgekke wedstrijd op bezoek bij Girona de eerste punten in de Champions League gepakt. In een duel met twee gemiste strafschoppen, twee eigen doelpunten en een bijzonder scoreverloop trokken de Rotterdammers uiteindelijk aan het langste eind.

Girona
Girona
2 - 3
Feyenoord
Feyenoord

In het eerste Champions League-duel met Bayer Leverkusen was het knotsgekke vooral ten bate van de Duitsers, tegen Girona liep het dus beter af voor de Rotterdammers. Na diverse speldenprikjes voor beide doelen sloeg de thuisclub als eerste toe. David López werkte in de negentiende minuut van dichtbij binnen toen Hugo Bueno, nieuw in de basisopstelling van Feyenoord, een kopbal uit een corner niet goed kon verwerken.

Feyenoord herstelde razendsnel en stond nog geen kwartier later op een 1-2 voorsprong. Yangel Herrera van Girona kreeg de bal ongelukkig tegen zich aan na een vrije trap van Igor Paixão, na die 1-1 via een eigen goal scoorde Antoni Milambo. Opnieuw was Paixão de aangever, maar het vuile werk werd verricht door uitblinker Quinten Timber. Hij onderschepte een pass voor de 1-2 van Feyenoord.

Klik eerst op de tekst boven de video om de goal te bekijken

Het had nog mooier kunnen worden voor Feyenoord, na wederom goed werk van Timber. De aanvoerder zette opnieuw op het juiste moment druk, werd neergelegd in het strafschopgebied en kreeg zo een strafschop mee. Deze werd echter gemist door Ayase Ueda.

Bijzonder genoeg miste ook Girona een strafschop in dit duel. Keeper Timon Wellenreuther liet in de 66ste minuut de bal los na een voorzet en beging vervolgens een overtreding op Bojan Miovski. De spits van Girona gaf Wellenreuther vervolgens de kans om zijn fout te herstellen. Voor dat penaltymoment leek de Duitser al geklopt te worden, maar de VAR redde Feyenoord. Dávid Hancko verwerkte een voorzet van Donny van de Beek achter zijn eigen doelman, maar Van de Beek stond daarvoor buitenspel.

Een kwartier later zat de ex-Ajacied Feyenoord alsnog dwars. Arnaut Danjuma, al in de eerste helft ingevallen, wurmde zich langs diverse Feyenoorders en stelde Van de Beek in staat om te scoren. Het was zijn eerste doelpunt sinds 22 mei 2022, toen hij namens Everton scoorde tegen Arsenal.

Daarmee was deze knotsgekke wedstrijd nog niet ten einde, want uiteindelijk trok Feyenoord het duel alsnog naar zich toe. Uiteraard niet op een normale manier: een tweede eigen goal van Girona gaf de doorslag. Na een voorzet van Hancko werkte Ladislav Krejcí de bal achter Gazzaniga, waardoor Feyenoord zijn eerste overwinning in de Champions League heeft geboekt. Het duel kreeg nog wel een passend slot, want de wedstrijd eindigde met een VAR-check. Invaller Julián Carranza kreeg de bal via zijn eigen lichaam tegen zijn hand, maar een volgende strafschop werd niet uitgedeeld.

Zo laten de Rotterdammers zichzelf na roerige weken op mentaal gebied zien. FC Twente is in de Eredivisie de volgende tegenstander, Feyenoord gaat op 23 oktober naar Lissabon voor het volgende Champions League-duel, met Benfica.