Feyenoord verdedigt zijn ongeslagen status in De Kuip

In de aanloop naar de twaalfde speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Feyenoord en FC Twente tegenover elkaar in De Kuip.

Feyenoord verdedigt zijn ongeslagen status in De Kuip

FEYENOORD - FC TWENTE

FC Twente behaalde de meeste clean sheets in de Eredivisie dit seizoen. Al tien keer slaagden de Tukkers erin de nul te houden.

FC Twente is de enige ploeg in de Eredivisie die nog geen rode kaart heeft ontvangen.

Feyenoord is met FC Twente de enige ploeg die nog geen nederlaag leed in het eigen stadion.

De spelers van Feyenoord stonden na de eerste negentien duels het minst vaak buitenspel dit seizoen, namelijk negentien keer.

Samen met Vitesse maakte Feyenoord in de eerste negentien speelronden de minste overtredingen: 194.

Tegen FC Twente is het 't lastigst om te scoren: 180 doelpogingen tegen de Tukkers leverden veertien doelpunten op, een percentage van 7,78 procent.

Feyenoord presteert het slechtst van de top vijf in onderlinge duels. Van de vijf ontmoetingen verloor de ploeg van Ronald Koeman er vier en scoorde daarin niet (Vitesse 1-0, PSV 3-0, Twente 3-0 en Ajax 3-0). Alleen de thuiswedstrijd tegen Ajax leverde een punt op (2-2).

Feyenoord verdedigt slecht bij dode spelsituaties: van de 26 tegengoals kwamen er vijftien tot stand uit standaardsituaties.

De laatste thuisnederlaag van Feyenoord dateert van 5 november 2011 toen NEC met 1-0 te sterk was. De twintig thuisbeurten daarna gingen alle niet verloren (de laatste vijf werden alle gewonnen).

Winnen de Rotterdammers van Twente dan is dat de zesde thuiszege op rij, dat gebeurde voor het laatst in 2006. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's