Feyenoord vindt met Zwitsers international vervanger Geertruida

Reacties

Feyenoord heeft snel een opvolger van Lutsharel Geertruida gevonden: Jordan Lotomba komt spoedig naar Rotterdam-Zuid. De 25-jarige rechtsback komt over van OGC Nice.

Feyenoord vindt met Zwitsers international vervanger Geertruida
© Pro Shots

De aanvallend ingestelde rechtsachter had na dit seizoen een aflopend contract bij OGC Nice, dat onder de nieuwe coach Franck Haise bovendien met drie centrale verdedigers is gaan spelen. Omdat er met Jonathan Clauss een stevige concurrent kwam voor de plek als rechterwingback, was een vertrek voor Lotomba bespreekbaar voor de Fransen.

Geertruida vertrok afgelopen week naar RB Leipzig, waardoor Bart Nieuwkoop en de jeugdige Givairo Read de enige echte rechtsbacks in de selectie van de Rotterdammers waren. Met de aanstaande komst van Lotomba zit Priske ruimer in de opties voor die positie.

Lotomba speelde voor zijn periode in Nice in zijn thuisland Zwitserland en diende daar voor Team Vaud, Lausanne-Sport en Young Boys. De afgelopen vier seizoenen speelde hij gemiddeld zo'n dertig wedstrijden namens Nice, maar dit voetbaljaar moest hij in de eerste twee duels dus genoegen nemen met een invalbeurt. Lotomba speelde acht interlands voor Zwitserland.

Spelersprofiel

J. Lotomba


Geboortedatum:
29 september 1998
Leeftijd:
25
Nationaliteit
Zwitserland
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
71 kg
Huidige club:
Feyenoord
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer J. Lotomba
Meer over J. Lotomba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.