Feyenoord wacht 'onmogelijke' opgave tegen Ajax

Voetbal International blikt vooruit op het tweede finaleduel in de strijd om de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax, donderdagavond in De Kuip.

Feyenoord wacht 'onmogelijke' opgave tegen Ajax


FEYENOORDEerdere bekerfinales 14Aantal gewonnen finales 11Laatste finale 2008 (Feyenoord-Roda JC 2-0)

Man in vorm Roy MakaayDe hooggespannen verwachtingen rond zijn komst naar Feyenoord heeft Roy Makaay nimmer weten waar te maken, maar toch maakte de spits zondag tegen SC Heerenveen (6-2 zege) zijn vijftigste treffer in 102 officiële duels namens de Rotterdammers. De 43-voudig international was tegen de Friezen drie keer trefzeker en wil dit in zijn laatste (beker)wedstrijd voor Feyenoord graag herhalen.

AJAXEerdere bekerfinales 21Aantal gewonnen finales 17Laatste finale 2007 (Ajax-AZ 1-1; wns)

Man in vorm Luis SuarezDe laatste weken stokte zijn productie, maar in het uitduel met NEC (4-1 zege) was Luis Suarez weer twee keer trefzeker. De aanvaller van Ajax scoorde dit seizoen liefst 47 keer in evenveel wedstrijden. In het KNVB-bekertoernooi was de Uruguayaan zes keer trefzeker, waardoor hij topscorer is.

Ajax is al elf duels op rij ongeslagen tegen Feyenoord. Als de Amsterdammers donderdagavond één doelpunt maken, moet Feyenoord vier keer scoren. Vier keer scoren tegen Ajax lukte de club uit Rotterdam 26 jaar geleden voor het laatst. De laatste tien Klassiekers in De Kuip leverden 21 Ajax-treffers op. De nul houden tegen Ajax lukte Feyenoord de afgelopen tien jaar één keer.

De laatste keer dat Feyenoord tegen Ajax een resultaat neerzette dat donderdagavond een verlenging zou opleveren (2-0), was op 17 november 1991. De laatste keer dat Feyenoord tegen Ajax een uitslag neerzette die goed was voor bekerwinst, was op 26 februari 1984 (4-1). Afgaande op deze cijfers lijkt bekerwinst voor de ploeg van trainer Mario Been dus een onmogelijke opgave. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's