Feyenoord walst over Willem II heen

Na De Graafschap heeft Feyenoord ook Willem II op een zware nederlaag getrakteerd (7-0). Nick Hofs eiste met drie goals in De Kuip de hoofdrol op.

Feyenoord opende tegen Willem II zeker niet sterk. Het spel werd gekenmerkt door slordigheden. Maar de Rotterdamse formatie hoefde zich al na de eerste helft al geen enkele zorgen meer te maken.

Willem II hielp Feyenoord bij de eerste twee doelpunten. Na 23 minuten profiteerde Cory Gibbs van de geboden vrijheid door raak te koppen uit een vrije trap van Bart Goor. Binnen het half uur kwam Feyenoord op een 2-0 voorsprong, waarbij Oscar Moens zich op het hoofd moest krabben. De vrije trap van Nick Hofs verdween over de muur in het midden van het doel, terwijl de Willem II-goalie er bij stond te kijken.

Bij de 3-0 had Feyenoord geen klagen over de beslissing van scheidsrechter Van Sichem die een lichte overtreding van Jos van Nieuwstadt op Danko Lazovic bestrafte met een strafschop. Dirk Kuijt benutte de penalty. De vierde Feyenoord-treffer was er wel eentje die op eigen kracht werd gehaald. Gibbs stuurde Hofs goed weg, de kleine middenvelder liet met een knappe stift Moens kansloos.

Feyenoord, waar Leonardo na vijftien maanden zijn rentree maakte, liep in de tweede helft uit naar een nieuwe monsterzege (7-0). Lazovic bood Kuijt de kans op zijn tweede treffer van de middag. Maar de hoofdrol werd opgeëist door Hofs, die op aangeven van Castelen zijn derde treffer van de middag optekende. In het resterende half uur tekende Bruno Basto voor het slotakkoord. Tekenend voor het optreden van Willem II profiteerde de verdediger van lankmoedig ingrijpen van de Tilburgers.