Feyenoord wint arbitragezaak tegen FC Utrecht over jeugdtransfers

Reacties

Feyenoord hoeft door FC Utrecht gestuurde rekeningen van bij elkaar 520 duizend euro voor overgenomen jeugdspelers niet te betalen. Dat heeft de arbitragecommissie bepaald.

Feyenoord wint arbitragezaak tegen FC Utrecht over jeugdtransfers
© Pro Shots

Vorige maand botsten beide clubs bij de KNVB-arbitragecommissie over het zogenoemde herenakoord. In een gentlemen’s agreement uit 2018 spraken clubs enerzijds af om elkaars talenten niet actief te benaderen, en anderzijds een vergoeding voor als dat toch gebeurde.

Feyenoord nam vorig jaar drie spelers over uit de opleiding. FC Utrecht-directeur Thijs van Es noemde Feyenoord tijdens de zitting 'egocentrisch' en zei ook dat de club er 'de laatste jaren alles aan doet om de afspraken te ondermijnen.'

Op zijn beurt sprak van Feyenoord over lukraak gestuurde facturen en werd gesproken over 'een slachtofferrol. Het is eten en gegeten worden, maar FC Utrecht wil alleen maar eten.'

De arbitragecommissie boog zich vervolgens over de kwestie en publiceerde vandaag haar uitspraak. Bepaald werd dat het herenakkoord is bedoeld om een gedragsverandering teweeg te brengen en dat Feyenoord de afspraak heeft geschonden, maar de arbitragecommissie concludeerde ook dat het gentlemen’s agreement moet worden gezien als een morele afspraak die juridisch gezien niet bindend en niet afdwingbaar is.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.