Feyenoord wint dankzij Milambo van Cercle Brugge

Reacties

Feyenoord heeft vijftien dagen voor de seizoenstart Cercle Brugge verslagen. In de oefenwedstrijd op Varkenoord maakte Antoni Milambo het verschil voor de ploeg van de nieuwe trainer Brian Priske (1-0).

Feyenoord wint dankzij Milambo van Cercle Brugge
© Pro Shots

Priske liet Feyenoord onder toeziend oog van veel supporters met een sterke aanval starten tegen de Belgen. Ayase Ueda had een basisplaats tegen zijn oude club en werd ondersteund door Igor Paixão en Calvin Stengs, die als rechter nummer 10 speelde in het 3-4-3-systeem van de Deen. Dat deed de linkspoot met verve.

Stengs speelde ook een belangrijke rol in het openingsdoelpunt dat al in de derde minuut viel. Hij lanceerde Marcos López met een prachtige lange pass. Het schot van de aanvallende vleugelverdediger werd gestopt, net als de poging uit de rebound van Paixão. Bij poging drie was het wel raak. De negentienjarige Milambo schoot Feyenoord op het uitverkochte Varkenoord op voorsprong: 1-0.

Onder toeziend oog van de toekijkende Santiago Giménez hielden de Rotterdammers die voorsprong vast. Priske wisselde flink in de ontmoeting die 120 minuten duurde, om zoveel mogelijk spelers aan hun ritme te laten werken. Onder anderen Luka Ivanusec en Ondrej Lingr vielen vlak voor het laatste halfuur in. De stand bleef 1-0.

Voor Feyenoord begint het nieuwe seizoen op 4 augustus officieel met de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Voorafgaand aan de start wordt nog vriendschappelijk gespeeld tegen Benfica (28 juli) en AS Monaco (31 juli).

Startopstelling Feyenoord:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.