Feyenoord zet in Alkmaar zwakke uitreeks voort

AZ heeft drie punten overgehouden aan het thuisduel met Feyenoord (2-1). De bezoekers kwamen in Alkmaar voor de negende opeenvolgende uitwedstrijd niet tot een overwinning.

Feyenoord had zich midweeks goed hersteld van de 10-0 oorwassing tegen PSV van vorige week, VVV-Venlo werd in De Kuip met 3-0 verslagen. Maar buiten Rotterdam presteert de ploeg van trainer Mario Been uiterst teleurstellend. Voor de wedstrijd tegen AZ speelde Feyenoord dit seizoen zes uitduels, waarin slechts twee punten werden behaald. Ook in Alkmaar ging het weer mis.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Feyenoord was fel en won de meeste duels. Grote kansen kregen de Rotterdammers echter niet. Ricky van Haaren probeerde het een aantal keer van afstand, maar Sergio Romero bleef eenvoudig op de been. Op slag van rust kwam AZ enigszins tegen de verhouding in op voorsprong. Brett Holman kopte een vrije trap van Stijn Schaars binnen.

In de tweede helft herpakte Feyenoord zich, maar kansen leverde het niet op. Ook de thuisclub maakte weinig indruk, maar kwam na een uur wel op een 2-0 voorsprong. Invaller Graziano Pellè legde goed terug op Holman, die zich door het strafschopgebied worstelde en bij de tweede paal de vrijstaande Pellè vond. De Italiaanse spits kon eenvoudig zijn derde treffer van het seizoen maken.

In de 68ste minuut kwam Feyenoord weer terug in de wedstrijd toen Luc Castaignos van dichtbij de aansluitingstreffer binnenschoot, maar het bleek slechts een eretreffer. Romero hield in de resterende speeltijd zijn doel schoon, waardoor Feyenoord zijn zevende nederlaag van het seizoen leed. De Rotterdammers blijven vijftiende, terwijl AZ naar de zesde plaats steeg.