FIFA gooit Speler van het Jaar-verkiezing volledig op de schop

Reacties

Na één jaar gooit de FIFA de opzet van de Best FIFA Football Awards volledig op de schop, zo blijkt uit de agenda van het 67ste FIFA-congres in Manama (Bahrein) van donderdag.

FIFA gooit Speler van het Jaar-verkiezing volledig op de schop

Voortaan worden de winnaars per seizoen aangewezen in plaats van per kalenderjaar. Als het congres met dit voorstel van het FIFA Council instemt, dan worden de laureaten van 2016/17 op 23 oktober gekroond tijdens een ceremonie in Londen.

Begin dit jaar schreef Ronaldo historie door als eerste speler The Best FIFA Men's Player, zoals de wereldvoetbalbond zijn verkiezing van Speler van het Jaar heeft genoemd, te winnen. De 32-jarige Portugees van Real Madrid rekende af met Lionel Messi en Antoine Griezmann, de twee andere 'finalisten'.

Ronaldo won enkele weken daarvoor al de Gouden Bal, de prijs voor Speler van het Jaar die France Football toekent. Tot en met 2015 trok het Franse tijdschrift nog samen op met de FIFA. Na de breuk zijn er jaarlijks twee prestigieuze Speler van het Jaar-verkiezingen, nog los van de prijs die de UEFA altijd toekent na een Europees seizoen.

Door de awards al in oktober uit te reiken, gaat de wereldvoetbalbond vóór de verkiezing van France Football zitten.

Tijdens het FIFA-congres zal ook worden gestemd over het voorstel van het FIFA Council aangaande de verdeling van de tickets voor het WK 2026, het eerste mondiale toernooi met liefst 48 deelnemers.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.