FIFA krijgt gelijk bij het CAS: toch nieuwe regels voor zaakwaarnemers

Reacties

De nieuwe regelgeving voor zaakwaarnemers mag alsnog ingevoerd worden. Het CAS heeft maandag besloten dat de nieuwe bepalingen van de FIFA in orde zijn.

FIFA krijgt gelijk bij het CAS: toch nieuwe regels voor zaakwaarnemers

In mei verwierp een rechtbank in Dortmund het plan van de wereldvoetbalbond om zaakwaarnemers vanaf oktober 2023 te verplichten een diploma te behalen door een examen met goed gevolg af te leggen. De reguleringen hadden nog meer in petto: zo zou er ook een bovengrens worden ingevoerd voor wat betreft de verdiensten van zaakwaarnemers.

De Professional Football Agents Association (PROFAA), een vereniging voor zaakwaarnemers, spande daarop ook een zaak aan tegen de FIFA, die nu door het CAS in het voordeel van de bond beslist is. De FIFA maakt daar zelf melding van: 'FIFA verwelkomt het besluit van het CAS dat de legaliteit, geldigheid en proportionaliteit van de FIFA Football Agent Regulations (FFAR) volledig bevestigt.'

Volgens de bond zorgen de nieuwe regels voor meer contractuele stabiliteit, de zekerheid dat de belangen van zaakwaarnemers dezelfde zijn als die van de spelers die ze vertegenwoordigen, verhoogde ethische en professionele standaarden, en bescherming van het vlot verlopen van het transfersystem voor voetballers.

De zaakwaarnemers hebben het overigens niet makkelijk met het makelaarsexamen: eind april werd bekend dat bijna de helft van ongeveer 3.800 kandidaten gezakt was voor de toets.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.