FIFPRO komt met bijzondere stats om overvolle speelkalender te duiden

Reacties

De nieuwste rapportage van de FIFPRO, de vakbond voor profvoetballers, gaat over de overvolle speelkalender. De organisatie heeft enkele statistieken op een rijtje gezet om te duiden hoe vol de speelkalender is en hoeveel voller de kalender is geworden in vergelijking met het verleden.

FIFPRO komt met bijzondere stats om overvolle speelkalender te duiden
© Pro Shots

Zo zette FIFPRO speler Florian Wirtz tegenover oud-speler Michael Ballack en vergeleek het de speeltijd die beide Duitsers kregen tot aan hun 21ste verjaardag. Wirtz werkte ruim het dubbele (11.501 minuten om 4.175) aantal speelminuten af in vergelijking met Ballack. Ook Vinícíus Júnior haalt het rapport, met een vergelijking met Ronaldinho. De superster van Real Madrid speelde 369 wedstrijden voor zijn 24ste, Ronaldinho kwam in zijn tijd tot 163 duels. Ook nog een blik op de toekomst: als Jude Bellingham zoveel in actie blijft komen als tijdens zijn jeugdige jaren, wordt geschat dat hij 1.224 wedstrijden gaat spelen in zijn carrière.

Ook zet FIFPRO enkele extreme statistieken op een rijtje. Zo speelde Julián Álvarez 75 wedstrijden voor club en land, reisde Cristian Romero 162.978 kilometers tijdens het seizoen 2023/24 en had Takumi Minamino één dag rust voor hij weer voor zijn club aan de slag moest na de Azië Cup. Van de Nederlanders speelde Cody Gakpo de meeste wedstrijden, 71. Virgil van Dijk staat qua speelminuten (6.293) dan weer in de top van Europa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.