Finaleplek Ajax logisch met optreden talisman Ooijer

André Ooijer heeft een opmerkelijke band met het Nederlandse bekertoernooi. De 36-jarige verdediger, normaal gesproken bankzitter, mocht donderdagavond opdraven in de halve eindstrijd tegen RKC Waalwijk en won met zijn ploeg Ajax met liefst 5-1. Verrassend is de finaleplaats van de Amsterdammers geenszins, zeker gezien het verleden van Ooijer.

Finaleplek Ajax logisch met optreden talisman Ooijer

Ooijer slaagde er bij al zijn Nederlandse werkgevers in zich te plaatsen voor de bekerfinale. Met achtereenvolgens FC Volendam, Roda JC, PSV en straks dus met Ajax was/is hij present in de eindstrijd.

De routinier maakte donderdag voor het eerst sinds lange tijd weer eens een gehele wedstrijd vol. Omdat trainer Frank de Boer diens concurrent Toby Alderweireld rust gaf, mocht Ooijer in de basis starten.

Overigens is Ooijer wat betreft het bereiken van de finale wel een talisman, maar is zijn deelname geen garantie voor het pakken van de hoofdprijs. Alleen met Roda JC (1997) en PSV (2005) kwam de ploeg van Ooijer als winnaar uit de strijd. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's