Financieel directeur Susan Lenderink kondigt vertrek bij Ajax aan

Reacties

Ajax neemt afscheid van Susan Lenderink. De financieel directeur heeft haar vertrek bij de club aangekondigd.

Financieel directeur Susan Lenderink kondigt vertrek bij Ajax aan
© Pro Shots

Lenderink (47) was sinds november 2019 financieel directeur bij Ajax, waar ze Jeroen Slop opvolgde. 'Na vijfenhalf jaar heb ik besloten om te stoppen bij Ajax. Een belangrijke taak bij mijn aanstelling was het verder professionaliseren van de organisatie. De afgelopen jaren hebben we enorme stappen gezet in de strategische planning, de professionalisering van onze processen, de verdere digitalisering en de beoogde cultuurverandering. Het fundament is verstevigd en daarmee toekomstbestendig. Ik kijk terug op een intensieve, maar vooral mooie periode en ben trots op onze gezamenlijke prestaties op het veld en daarbuiten. Het is een voorrecht om deel uit te maken van de mooiste club van Nederland', aldus Lenderink via de Ajax-kanalen.

Michael van Praag, voorzitter van de raad van commissarissen, baalt van het besluit van Lenderink. 'Het is jammer dat Susan Ajax gaat verlaten. Zij heeft hier namelijk fantastisch werk verricht. Wij hebben nog geprobeerd haar op andere gedachten te brengen. Natuurlijk respecteren we haar beslissing en kunnen we concluderen dat ze in de afgelopen vijfenhalfjaar jaar veel voor Ajax heeft betekend.'

'Naast haar financiële taken, met name ook waar het gaat om het verder professionaliseren van de organisatie. Ze heeft vanaf de eerste dag het directieteam versterkt, leiderschap getoond en verantwoordelijkheid voor de organisatie genomen. Het is nu aan ons om zo snel mogelijk een goede opvolger voor haar te vinden, terwijl zij zich vol blijft inzetten voor de club. Wij vinden het fijn dat Susan ook bereid is om hem of haar daarna nog in te werken.'

Door twee magere seizoenen op rij verkeert Ajax in financieel zwaar weer. De club heeft de broekriem stevig aan moeten halen en werkt nu aan herstel. De afgelopen transferperiode, waarin door Ajax voor 57 miljoen euro werd verkocht, leverde nog niet het gewenste resultaat op.

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.