Finnen verstieren ondanks blunderende goalie afscheidsfeestje Martens

Reacties

Lieke Martens heeft dinsdagavond in Finland een teleurstellende afscheidswedstrijd beleefd in dienst van de Oranje Leeuwinnen. De aanvaller speelde de hele wedstrijd, waarin niet werd gewonnen. Door het 1-1 gelijkspel vergat Oranje te profiteren in de EK-kwalificatieperiode.

Finnen verstieren ondanks blunderende goalie afscheidsfeestje Martens
© Pro Shots
Finland
Finland
1 - 1
Nederland
Nederland

Nederland speelde met een ietwat gemankeerd elftal in Tampere. Esmee Brugts was ziek, Damaris Egurrola geblesseerd en al in de openingsfase viel Victoria Pelova uit met een blessure. Martens had uiteraard wel een basisplaats, ze stond voor de 160ste en laatste keer in het Oranje.

Vijf dagen geleden kon Martens haar laatste interland op Nederlandse bodem niet bekronen met een doelpunt op Het Kasteel, maar er werd in ieder geval wel gewonnen (1-0). Dinsdag lukte dat dus niet. Het leek lang goed te komen, omdat Tinja-Riikka Korpela van Finland na iets meer dan een kwartier flink in de fout ging. De opbouw ging door het midden en daar profiteerde Lineth Beerensteyn optimaal van.

De aanvaller had in de heenwedstrijd ook al gescoord, maar ditmaal werd haar treffer niet de winnende. Nederland had opnieuw moeite met de Finnen en een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. Jutta Rantala kreeg wel erg veel ruimte en zij schoot via de handschoen van de teruggekeerde Daphne van Domselaar raak.

Een slotoffensief van de Oranje Leeuwinnen kwam vervolgens niet van de grond, waardoor het officiële afscheidsduel van Martens uitliep op een teleurstelling. Door het puntenverlies was de kans namelijk groot dat Nederland zijn koppositie in de EK-kwalificatiegroep kwijtraakt. Ongeveer een kwartier na het laatste fluitsignaal werd echter bekend dat Noorwegen en Italië ook gelijkspeelden tegen elkaar.

Voor Martens is het klaar in Oranje, maar nog niet in de voetballerij. De aanvaller heeft een doorlopend contract bij Paris Saint-Germain. Zonder haar gaat Nederland in juli verder met de EK-kwalificatie, dan wachten duels met Italië en Noorwegen.

VI stond deze weken stil bij het afscheid van Lieke Martens

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.