Fiorentina is Bayern en Lyon bijna uit zicht verloren

Olympique Lyon en Bayern München zijn nagenoeg zeker van een plaats bij de laatste zestien in de Champions League. De Fransen wonnen makkelijk van Steaua Boekarest, de Duitsers pakten vlak voor tijd een belangrijk punt bij Fiorentina.

Fiorentina is Bayern en Lyon bijna uit zicht verloren

Fiorentina-Bayern München 1-1
Bayern mazzelde in Florence, waar Fiorentina lange tijd de betere was en de Duitsers amper gevaar stichtten. Maar een kwartier voor tijd kwam de ploeg van coach Jürgen Klinsmann op gelijke hoogte nadat een pass van Franck Ribéry pardoes voor de voeten van Tim Borowski was gecaramboleerd. De lange middenvelder haalde droog uit: 1-1.

Vlak voor tijd was invaller Toni Kroos nog dicht bij de winnende treffer voor Bayern, maar dat bleef Fiorentina bespaard. De Italianen kregen een handvol kansen, maar scoorden slechts éénmaal. In de elfde minuut zette Luciano Zauri voor, verlengde Alberto Gilardino met het hoofd en volleerde Adrian Mutu met zijn linker de bal achter Michael Rensing. Olympique Lyon-Steaua Boekarest 2-0
Lyon was heer en meester in Stade de Gerland, al duurde het tot de slotminuut voor de drie punten zeker binnen waren. Juninho zette Lyon in de 44ste minuut op een dikverdiende voorsprong. De Braziliaan deed dat met zijn handelsmerk, een rake vrije trap. Ditmaal een bekeken lage uithaal langs de Roemeense muur, met een lastige stuit waarop doelman Robinson Zapata zich op verkeek. En in de 89ste minuut besliste Anthony Reveillère het duel met een uithaal vanaf de rand van de zestien.

Bayern en Lyon staan samen op kop met acht punten, Fiorentina heeft drie punten en lijkt kansloos voor de laatste zestien van de Champions League. Steaua heeft maar één punt.

Bekijk hier al onze video's