'Fitte Anco Jansen zou voor elke Eredivisie-club buiten Ajax en PSV versterking zijn'

Reacties

Tijdens de revalidatie van zijn zware knieblessure heeft Anco Jansen veel steun ervaren van Dick Lukkien. De FC Emmen-trainer heeft mooie woorden over voor zijn aanvoerder.

'Fitte Anco Jansen zou voor elke Eredivisie-club buiten Ajax en PSV versterking zijn'
© Pro Shots

Jansen en Lukkien kennen elkaar al sinds 2009, toen ze samenwerkten bij BV Veendam. Toen Jansen in april een ernstige knieblessure opliep en er bijna een jaar uit lag, was Lukkien degene die hem op de been hield. 'In de periode dat het minder ging en ik weer een terugslag had, is hij degene geweest die zei: "Niet opgeven, blijven doorgaan. Ik weet honderd procent zeker dat je terugkomt". Terwijl ik daar zelf op dat moment niet van overtuigd was.'

Lukkien legt uit: 'Anco zit in mijn hart. Ik ken die jongen al zó lang, hij staat heel dicht bij me, ook qua voetbalfilosofie. Zijn blessure heeft mij ook heel erg pijn gedaan. Anco is een ongelooflijke liefhebber en daarom een genot om mee te werken. Ik hou van hem', aldus de trainer.

'Anco had het imago van een Pietje Bell, mensen vonden dat hij niet genoeg voor de sport leefde. Hij houdt af en toe ook wel van leuke dingen doen, maar betekent als je één keer per week op stap gaat, dat je niet voor het voetbal leeft? Dat is natuurlijk onzin', zegt Lukkien over zijn captain, die afgelopen zomer meerdere aanbiedingen van Eredivisie-clubs had, maar mede door zijn blessure besloot in Emmen te blijven.

Lukkien is er blij mee: 'Hij heeft een ongelooflijk groot spelinzicht en ik denk dat hij met betere spelers om zich heen nog veel beter gaat spelen. Qua voetbalkwaliteiten kan hij overal spelen, dat denk ik echt. Een fitte Anco Jansen zou voor alle Eredivisie-clubs buiten misschien Ajax en PSV een versterking zijn. Hij heeft gevoel voor tijd en ruimte in het veld, hij is gewoon bovenmatig getalenteerd.'

Lees in de VI van deze week en op VI PRO het hele artikel over Anco Jansen:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.