Flamingo blinkt uit tegen 'spits van 100 miljoen': 'Hij doet het hartstikke goed'

Reacties

PSV staat halverwege verdienstelijk op voorsprong in eigen huis tegen Sporting Portugal. Verdediger Ryan Flamingo kreeg de laatste weken veel kritiek, maar speelde een uitstekende eerste helft tegen zijn directe opponent Viktor Gyökeres.

Flamingo blinkt uit tegen 'spits van 100 miljoen': 'Hij doet het hartstikke goed'
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

'Flamingo doet het hartstikke goed tegen Gyökeres, die heeft het heel moeilijk', zag Youri Mulder bij Ziggo Sport. Voor heel PSV lijkt er volgens hem urgentie te zijn in het verdedigen. 'Het teruglopen moet je doen op dit niveau', liet Mulder beelden zien van een terugsprintende Malik Tillman om gevaar te voorkomen.

'PSV speelt een goede wedstrijd. Heel agressief, gelijk vanaf het begin erboven op', vervolgde Mulder. 'Boscagli die doordekt. Op deze wijze krijgt Sporting geen ruimte en komt amper tot kansen. Ze zijn haast niet gevaarlijk geweest. PSV speelt met veel druk naar voren. Het speelt ook lekkerder, dat je liever naar voren stapt dan dat je terugloopt.' 

Boudewijn Zenden kwam daarnaast met lovende woorden voor Tillman, die na de blessure van Ousmane Diomande de bal uitschoot, terwijl er een kans was voor hem. 'Hij had het heel snel gezien, dat was een lelijke blessure. Hij kwam in het landen neer op zijn enkel. Zeer sportief om de bal over de lijn te schieten, want het was wel een grote kans', zei Zenden. 

UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
2
2
0
0
10-1
+9
6
2
Brest
2
2
0
0
6-1
+5
6
3
Bayer Leverkusen
2
2
0
0
5-0
+5
6
4
Manchester City
2
1
1
0
4-0
+4
4
* Actueel tot en met 2 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.