Flekken ontsnapt dankzij arbitrage aan rol van schlemiel

Brentford is aan het nieuwe Premier League-seizoen begonnen met een overwinning op stadgenoot Crystal Palace. Mark Flekken werd drie keer gepasseerd onder de lat bij The Bees, maar kwam bij twee van die drie keer uiteindelijk met de schrik vrij.

Brentford
Brentford
2 - 1
Crystal Palace

De spelers en stafleden van Palace begrepen er in eerste instantie niets van dat de treffer van Eberechi Eze in de 26ste minuut werd afgekeurd. De smaakmaker van The Eagles had Flekken totaal verrast door bij een vrije trap niet voor te geven, maar op doel te schieten. De Oranje-international reageerde niet snel genoeg om nog redding te kunnen brengen, maar werd geholpen door de arbitrage. Scheidsrechter Samuel Barrott had namelijk een overtreding van Palace-middenvelder Will Hughes op Brentford-verdediger Nathan Collins gezien. Omdat al gefloten was voor een vrije trap vlak voordat de bal over de doellijn ging, kon de VAR niet ingrijpen.

Uitgerekend uit de eerste serieuze aanval na dat moment kwam Brentford op voorsprong. Bryan Mbeumo scoorde op aangeven van Yoane Wissa: 1-0. De doelpuntenmaker en de aangever moesten het voorin bij de thuisploeg doen zonder Ivan Toney, die ontbrak vanwege transferperikelen. Die voorsprong raakte Brentford in de 57ste minuut kwijt door een eigen goal van Ethan Pinnock: 1-1.

In de fase na de gelijkmaker was Palace sterker en leken de bezoekers ook de leiding te nemen. Invaller Odsonne Γ‰douard klopte Flekken, maar bleek nipt buitenspel te hebben gestaan toen Eze de bal naar hem speelde. Zo kon Flekken opnieuw opgelucht ademhalen. Door de schrikmomenten was de euforie bij Brentford misschien wel extra groot toen Wissa een kwartier voor het einde de bal het doel in frommelde nadat Dean Henderson redding bracht op een poging van Collins: 2-1. Dat bleek het winnende doelpunt te zijn.