Flemming maakt fraaie promotie in Engeland met 'bliksemtransfer'

Reacties

Zian Flemming (26) heeft een fraaie promotie te pakken in Engeland. De aanvaller annex middenvelder stapt op de valreep van de transferwindow in elk geval tijdelijk over naar Burnley.

Flemming maakt fraaie promotie in Engeland met 'bliksemtransfer'
© Pro Shots

De voormalig speler van Fortuna Sittard, PEC Zwolle, NEC en Ajax komt op huurbasis over van Millwall, waarvoor hij de vorige twee seizoenen van grote waarde was. In 92 officiële wedstrijden maakte hij 23 doelpunten en gaf hij achy assists, waardoor hij in de picture kwam bij de degradant uit de Premier League.

De deal van Flemming kwam last minute tot stand. 'Het is surrealistisch om hier te zijn. Het is heel snel gegaan', blikte Flemming op de site van zijn nieuwe werkgever terug. 'Ik heb gisterochtend pas voor het eerst gehoord over de interesse en wilde direct hierheen. Op termijn wil ik een Premier League-speler zijn bij een Premier League-club en met de doelstellingen en ambities die we hier hebben, kunnen we dat mogelijk maken.'

Hoewel de transfer in de laatste uren pas rondgekomen is, volgde Burnley de verrichtingen van Flemming al langer. In juli zat de club ook al achter de multi-inzetbare voetballer aan. Fortuna Sittard pikt een graantje mee als het tot een definitieve transfer komt, want de Limburgers hebben een doorverkooppercentage bedongen. Met oud-PSV'er Shurandy Sambo komt Flemming een landgenoot tegen bij The Clarets.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.