Flick roept clubkanaal Real Madrid tot de orde: 'Dat is niet oké'

Reacties

Barcelona-trainer Hansi Flick heeft zich uitgesproken tegen de praktijken van het clubkanaal van Real Madrid. Op de persconferentie daags voor de onderlinge confrontatie riep de Duitse trainer de concurrent op om te stoppen met de kritische verslaggeving over de arbitrage.

Flick roept clubkanaal Real Madrid tot de orde: 'Dat is niet oké'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
Za 26 okt.
21:00
Barcelona
Barcelona

Als de Madrileense club puntenverlies lijdt en er betwiste situaties in de wedstrijd waren, is de kans groot dat er de maandag na de wedstrijd op Real Madrid TV stevig wordt uitgehaald naar de betreffende leidsman. Flick roept op om daarmee te stoppen. 'Dat is niet oké. Scheidsrechters hebben een zware taak, dit mag niet gebeuren', aldus Flick, die het zelf anders aanpakt, beweerde hij.

'Ik moet de spelers voorbereiden, dat is mijn taak. Ik heb een hoop ervaring en heb nog nooit gedoe gehad met scheidsrechters. Dat heb ik het team aan het begin van het seizoen ook verteld: de focus moet op het voetbal liggen, niet op de arbitrage. Daar kunnen we geen energie aan verspillen, dat hebben we nodig om ons beste spel te spelen.'

Traditiegetrouw hult de trainer van één van beide partijen zich voor een Clásico in nevelen over het meespelen van bepaalde hoofdrolspelers, in dit geval Fermín López. 'Ik heb nog niet bepaald of hij start of niet, maar we zijn heel blij dat hij terug is van zijn blessure en dat hij meteen weer goed presteert', aldus Flick over zijn jonge middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.