Flick verwacht geblesseerde De Jong pas na interlandperiode terug

Reacties

Frenkie de Jong heeft nog wel even nodig voor zijn herstel. Dat heeft Barcelona-trainer Hansi Flick duidelijk gemaakt daags voor de eerste competitiewedstrijd tegen Valencia. Lamine Yamal kan wel spelen in Estadio Mestalla.

Flick verwacht geblesseerde De Jong pas na interlandperiode terug
© Pro Shots
Valencia
Valencia
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Eind juli werd bekend dat De Jong de oefentrip van Barcelona door de Verenigde Staten aan zich voorbij moest laten gaan. De 27-jarige spelverdeler miste eerder in de zomer al het EK. Vlak voor het toernooi haakte hij af, tot teleurstelling van bondscoach Ronald Koeman die lang de deur openhield voor de ex-Ajacied. De enkelproblemen blijken toch serieuzer dan gedacht.

Flick gaf vrijdagmiddag aan voorzichtig te zijn met De Jong. Barcelona wil dit keer uit vrees voor een terugval geen haast maken met zijn terugkeer. 'Ik ben optimistisch over het herstel, maar ze hebben nog even te gaan', zei de nieuwe Barça-coach over Ansu Fati en Frenkie de Jong. Gavi en Pedri hebben de voorbereiding ook gemist vanwege blessures. Laatstgenoemde is het dichtst bij een terugkeer. Voor aanwinst Dani Olmo komt een basisplaats in de uitwedstrijd tegen Valencia nog te vroeg.

'Na de interlandperiode zullen veel meer spelers beschikbaar zijn', gaf Flick aan. 'Maar aan de rentree van De Jong hebben we nog geen datum vastgeprikt', klonk het tegelijkertijd voorzichtig. Even na de persconferentie van Flick werd bekend dat De Jong door Koeman ook niet is opgenomen in de voorselectie voor de interlandperiode in september. Daarin speelt Nederland Nations League-wedstrijden tegen Bosnië & Herzegovina en Duitsland.

Barcelona begint het seizoen zaterdagavond dus uit tegen Valencia, een tegenstander waar Flick voor op zijn hoede is. 'De sfeer is daar speciaal, dat weten we. Het gaat lastig worden. Valencia speelt sterk, vanuit een 4-4-2 spelen ze erg direct', zei de opvolger van Xavi bij de vooruitblik op zijn debuutwedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.