Flitsende competitiestart Club tegen Gent

Club Brugge begon het seizoen met een dikke overwinning op AA Gent. De 5-0 zege was dikverdiend, maar ook geflatteerd.

Vooral in de eerste helft had Club het te stellen met de bezoekers. Maar vanaf het moment dat Koen Daerden in de 26ste minuut de score opende, leek de partij gespeeld. Daerden, de duurste transfer ooit in de Belgische competitie, controleerde de bal met zijn rechter en knalde van ver met zijn linker achter Fréderic Herpoel.

Tien minuten na de 1-0 was het Bosko Balaban die de Brugse voorsprong verdubbelde met een rake vrije trap vanaf 25 meter. In het laatste kwartier van een probleemloze tweede helft rolde Club de bezoekers op via goals van Manaseh Ishiaku en invallers Kevin Roelandts en Chavez.