Fluim kost Addo vier Champions League-duels

Eric Addo komt dit kalenderjaar niet meer in actie in de Champions League. De PSV-verdediger is met een schorsing van vier duels flink gestraft voor zijn fluim.

Fluim kost Addo vier Champions League-duels

Addo ging dinsdag in de fout in het duel met Fenerbahçe. De Ghanese verdediger spuugde naar Semih Sentürk, nadat de Turkse spits een elleboogstoot had uitgedeeld. Scheidsrechter Howard Webb was het incident ontgaan, maar op basis van televisiebeelden bestrafte de tuchtcommissie van de UEFA Addo.

PSV zal niet in beroep gaan tegen de straf. Algemeen directeur Jan Reker had dat donderdag al aangekondigd. 'Spugen mag nóóit, onder geen enkele omstandigheid. Addo is een voorbeeldjongen en heeft nog nooit iets gedaan wat niet kan, maar we gaan na de daadwerkelijke uitspraak niet in beroep.'

Trainer Ronald Koeman wil echter wél dat de UEFA ook kijkt naar andere incidenten in de wedstrijd tegen Fenerbahçe. 'Het is te hopen dat de andere ontoelaatbare acties ook worden bestraft', aldus de PSV-coach in De Telegraaf.

'Dan heb ik het over de elleboogstoot van Semih, waarop Addo reageerde. En over de overtreding van Deniz Baris die - nota bene met geel op zak - op het bovenbeen van Jan Kromkamp ging staan. Het zijn twee schandalige actie die de UEFA móét aanpakken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen