Foden troeft Rodri af, ook Palmer en Van Dijk in de prijzen

Reacties

Phil Foden (24) is uitgeroepen tot beste speler van de Premier League van afgelopen seizoen. De smaakmaker van Manchester City werd landskampioen en kende een topjaar, dat nu ook nog beloond wordt. Ook Cole Palmer viel in de prijzen.

Foden troeft Rodri af, ook Palmer en Van Dijk in de prijzen
© Pro Shots

Tijdens het spetterende avondprogramma troefde Foden vijf andere topspelers af. Behalve de international van Engeland waren ook ploeggenoten Erling Haaland en Rodri genomineerd. Daarnaast maakten Martin Ødegaard (Arsenal), Palmer (Chelsea) en Ollie Watkins (Aston Villa) kans op de PFA-award.

Foden kende een grandioos jaar. In 35 competitiewedstrijden maakte hij negentien doelpunten. Daarnaast gaf hij acht assists. Het leverde zijn club de Premier League-trofee op. Alweer de zesde in het prijzenkabinet van Foden.

Palmer en Van Dijk
Talent van het Jaar werd Palmer. De spelmaker koos op 1 september voor een transfer naar Chelsea, nota bene vanaf Manchester City, en dat bleek een gouden zet. In 33 competitiewedstrijden scoorde hij 22 keer. Daar werden ook nog eens elf assists aan toegevoegd. Palmer troefde met de uitverkiezing Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo (beiden Manchester United), Michael Olise (Crystal Palace), João Pedro (Brighton & Hove Albion) en Bukayo Saka (Arsenal) af.

Ook werd het Premier League-elftal van het Jaar bekendgemaakt. Virgil van Dijk is een van de uitverkorenen, die door collega's tot de beste elf van de Premier League werd gekozen. Het is de vierde keer dat hij die eer toebedeeld heeft gekregen.

Het volledige elftal: David Raya (Arsenal); Kyle Walker (Manchester City), Virgil van Dijk (Liverpool), Gabriel Magalhães (Arsenal), William Saliba (Arsenal); Rodri (Manchester City), Declan Rice (Arsenal), Martin Ødegaard (Arsenal); Ollie Watkins (Aston Villa), Erling Haaland (Manchester City) en Phil Foden (Manchester City).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.