Forest dient klacht in over arbitrage na duel met Man Utd

Nottingham Forest was zaterdag niet blij met de invloed van de arbitrage op het wedstrijdverloop in het Premier League-duel met Manchester United (3-2) en heeft stappen ondernomen. Manager Steve Cooper drukte zich voorzichtig uit, maar maakte duidelijk dat hij niet blij was met de beslissingen van scheidsrechter Stuart Attwell.

Manchester United
3 - 2
Nottingham Forest

Allereerst was er de rode kaart voor Joe Worrall in de 67ste minuut voor het neerhalen van de doorgebroken Bruno Fernandes, terwijl verdediger Willy Boly ook nog meeliep. Zo'n tien minuten later maakte Fernandes de comeback van United vanaf de penaltystip compleet na een lichte overtreding van Danilo op Marcus Rashford.

Cooper moest zaterdagmiddag op zijn tong bijten, toen hij na afloop bij de BBC werd gevraagd naar de beslissingen van de arbitrage. 'In dit soort wedstrijden moeten dingen jouw kant op vallen. Ik wil er niet te veel op ingaan, omdat ik niet in de problemen wil komen. Maar ik was verrast hoe snel de beslissingen werden genomen.'

'Tegenwoordig nemen de scheidsrechters op topniveau steeds meer tijd voor hun beslissingen', doelde Cooper op de gevolgen van de invoering van de VAR. 'In deze wedstrijd was het juist het tegenoverstelde. Ik zou er graag dieper op ingaan en zeggen wat ik echt denk, maar dat kan ik niet doen', aldus de manager van Forest, dat nog zo goed van start ging.

Inmiddels heeft Forest een officiële klacht ingediend bij de scheidsrechtersbond PGMOL. Dit zal geen gevolgen hebben voor de uitslag van de wedstrijd, maar mogelijk wel voor scheidsrechter Attwell.