Fortuna bezorgt AZ derde verliespartij in een week tijd

Reacties

AZ heeft een week achter de rug om snel te vergeten. De Alkmaarders gingen met 1-0 onderuit bij Fortuna Sittard en dat betekent de derde verliespartij in één week tijd. Rodrigo Guth was de maker van het enige doelpunt van de wedstrijd.

Fortuna bezorgt AZ derde verliespartij in een week tijd
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 0
AZ
AZ

Afgelopen donderdag verweerde AZ zich nog kranig in Baskenland tegen Athletic Bilbao en drie dagen later stond het duel met Fortuna Sittard op het programma. Maarten Martens koos in Sittard voor drie andere namen ten opzichte van het duel in de Europa League. Denso Kasius, Maxim Dekker en Ibrahim Sadiq mochten starten. Danny Buijs had geen verrassingen in petto. De trainer van Fortuna Sittard koos voor de gebruikelijke namen die afgelopen weekend ook al op het veld stonden tegen Sparta Rotterdam.

AZ begon aardig in Limburg en mocht de eerste kans van de wedstrijd noteren. Die kwam op naam van Sven Mijnans, die de aanvoerder van AZ was omdat Jordy Clasie ontbrak in de wedstrijdselectie. Zijn inzet was te slap om Mattijs Branderhorst te verschalken. Na dit moment zakte de ploeg van Maarten Martens wat terug qua niveau en waren de meest gevaarlijke momenten voor Fortuna.

Daar was een strafschop het grootste voorbeeld van. Na ingrijpen van de VAR besloot Jochem Kamphuis om een penalty aan Fortuna te geven en Maxim Dekker, die op de voet van een tegenstander ging staan, een gele kaart te geven. De ervaren Alen Halilovic nam zijn verantwoordelijkheid door achter de bal te gaan staan, maar schoot op de paal. Het is alweer de tweede strafschop die de Kroaat namens Fortuna heeft gemist. Afgelopen seizoen was dit het geval in het thuisduel met FC Utrecht.

Aan het begin van de tweede helft ging Fortuna door met waar het gebleven was. Eén van de mooiste momenten van de wedstrijd was het schot van Ryan Fosso. De Zwitser schoot van een flinke afstand op het Alkmaarse doel, maar zijn schot spatte uiteen op de paal. Na dat moment kwam AZ wat beter in de wedstrijd. De Alkmaarders kregen bij tijd flink wat ruimte en daardoor ontstonden er kansen. Mijnans, die niet voor de eerste keer dit seizoen de gevaarlijkste AZ’er was, testte Branderhorst andermaal en ook Zico Buurmeester probeerde het eens. De middenvelder kopieerde de actie van Fosso door keihard op de paal te schieten.

Waar AZ steeds meer aandrong, was het uiteindelijk Fortuna dat de voorsprong pakte. Uit een fijn aangesneden hoekschop van Samuel Bastien was het Guth die tot scoren kwam. De centrale verdediger kopte de bal snoeihard achter doelman Rome Jayden Owusu Oduro. Na die voorsprong deed Fortuna Sittard er alles aan om het spel dood te maken en dat lukte. Daardoor verliest AZ voor de derde keer in één week tijd, nadat FC Utrecht (1-2) en Atheltic Bilbao (2-0) van de Alkmaarders wisten te winnen. Door de verliespartij bekleedt AZ momenteel de derde plek in de Eredivisie met zestien punten. Fortuna klimt naar de tiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.