Fortuna ontfutselt FC Dordrecht punten

FC Dordrecht en Cambuur Leeuwarden verloren beide voor het eerst punten in de strijd om de derde periode. Cambuur ging onderuit bij TOP Oss, terwijl Dordrecht onverwacht twee punten achterliet bij Fortuna Sittard.

Fortuna Sittard-FC Dordrecht 1-1
Fortuna heeft alvast één punt terugverdiend van de drie die de KNVB de noodlijdende Limburgse club donderdag had afgepakt. De mannen van coach Chris Dekker kregen met het 1-1 gelijkspel een terechte beloning tegen Dordrecht. Voor rust waren de bezoekers nog beter, wat resulteerde in een verdiende voorsprong. Gérard de Nooijer rondde een fraaie aanval af, nadat de bal via Rachid El Khalifi en een overstapje van broer Dennis voor zijn voeten belandde.

Direct na rust kwam Fortuna langszij. Dirk Jan Derksen haalde uit, maar zag zijn inzet gekeerd door doelman Dennis van der Kraan. Derksen gaf niet op, schoot de rebound op de paal om vervolgens bij de derde poging wel het net te vinden. Het was het eerste punt voor Fortuna in de derde periode en het eerste puntverlies van Dordrecht.

Overigens was het de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen 1-1 speelde. De eerste ontmoeting in Dordrecht kende precies hetzelfde scoreverloop met precies dezelfde doelpuntenmakers: De Nooijer en Derksen. .

Wilco Helling klopt Ivan Cvetkov in de lucht Helmond Sport-BV Veendam 2-2
Helmond dacht drie punten binnen te hebben, nadat Ivan Cvetkov vlak na rust zijn ploeg op een 2-0 voorsprong had gezet. In de eerste helft had Esad Razic de ploeg van coach Ruud Brood al op 1-0 gezet. Maar BV Veendam kwam sterk terug. Paul Weerman zorgde er met twee goals voor dat de ploeg van coach Jan Korte met een punt terugkeerde naar Groningen.

TOP Oss-Cambuur Leeuwarden 2-0
Cambuur leed zijn eerste puntenverlies in de strijd om de derde periode. Dat hadden de Friezen deels aan zichzelf te danken, want al na een kwartier hadden de bezoekers dé mogelijkheid om een voorsprong te nemen. Maar René van Rijswijk slaagde er niet in om vanaf de strafschopstip doelman Wilko de Vogt te passeren.

TOP sloeg tien minuten later toe via verdediger Robert Wijnands: 1-0. En halverwege de tweede helft zorgde Dennis van den Berg voor een ruimere marge, die uiteindelijk voldoende bleek voor de zege.