Fortuna Sittard eert overleden Ricksen met speciaal tenue

Reacties

Fortuna Sittard speelt deze week in een speciaal tenue tegen Ajax en PSV. Het is vandaag vijf jaar geleden dat clubicoon Fernando Ricksen overleed aan de ziekte ALS, om hem te herdenken is een speciaal shirt ontwikkeld.

Fortuna Sittard eert overleden Ricksen met speciaal tenue
© Fortuna Sittard

Het tenue van Fortuna bevat een holografisch logo, het clublogo van de Limburgers gaat vanuit meerdere invalshoeken over naar een silhouet van Ricksen, die op 18 september 2019 na een ziekbed op 43-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS. De blauwe kleur met rode tinten is een verwijzing naar Rangers FC, waar Ricksen ook erg populair was.

Ricksen werd geboren in Heerlen en maakte in 1995 zijn debuut in de Eredivisie in het shirt van Fortuna . Na transfers naar AZ, Rangers FC en Zenit Sint-Petersburg keerde Ricksen in 2010 terug in Limburg, waar hij in 2013 zijn profcarrière beëindigde. Enkele maanden later maakte Ricksen bekend dat hij aan ALS leed.

Fernando Ricksen voor zijn erewedstrijd bij Fortuna Sittard.
© Pro Shots
Fernando Ricksen voor zijn erewedstrijd bij Fortuna Sittard.

In het stadion van Fortuna werd in 2014 een erewedstrijd gespeeld voor Ricksen, die zelf ook nog wat minuten meespeelde. Daarnaast werd de noord-tribune in het stadion van Fortuna vernoemd naar Ricksen. Voor het stadion staat tevens een standbeeld van Ricksen.

Met de uitgave van het tenue probeert Fortuna een financiële bijdrage te leveren aan de Stichting ALS. Van ieder verkocht shirt gaat tien procent naar de stichting, er worden extra veilingen georganiseerd om gedragen wedstrijdshirts te verkopen en er wordt gecollecteerd tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV. Ook is er een donatiepagina waar mensen een financiële bijdrage kunnen leveren.

© Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.